Svenska drömresultatet: Grekland snodde poäng

Publicerad 2021-03-25

Grekiskt jubel i Spanien.

De fick knappt låna bollen.

Ändå lyckades Grekland lösa 1–1 borta mot Spanien – och därmed leder Sverige VM-kvalgruppen.

– Så klart inte alls det resultat vi hade väntat oss, säger Luis Enrique på presskonferensen.

Spanien gick till pausvila med 1–0 i ryggen efter ett läckert Alvaro Morata-mål med bröstmottagning och volley i samma rörelse.

Och absolut ingenting talade för att Grekland skulle göra match av det hela. Spanien hade haft 80 procent (!) av bollen och Grekland hade inte ett enda avslut varken på eller utanför det spanska målet.

Olycksbyte

I paus kostade också Spanien på sig att byta ut lagkapten Sergio Ramos mot Inigo Martinez.

Men Martinez fick en olycksalig start på VM-kvalet. När han rensat undan en boll i eget straffområde fortsatte dobbarna rakt in i knät på Georgios Masouras och domaren pekade på straffpunkten. En straff som Anastasios Bakasetas dundrade upp i taket, Greklands första och enda skott i matchen.

– Jag är inte alls glad över straffbeslutet. Det är en boll jag rensat och jag kan inte stanna där. Jag försöker få undan mitt ben. Det som var konstigt var att det dröjde sex sekunder för domaren att blåsa. Med VAR tror jag beslutet hade varit annorlunda, säger Martinez i spansk tv efter matchen.

”Måste svettas”

Spanien fortsatte ha bollen (vid 70 minuters spel var ställningen i passningar inom laget i runda slängar 700–100) men utan att skapa särskilt mycket och grekerna kunde lämna Granada med en riktig skrällpoäng.

Ett bra resultat för Sverige som tar greppet om kvalgruppen efter segern mot Georgien.

I spansk media var man inte imponerade.

”För att ta sig till VM i Qatar måste man svettas”, skriver Marca direkt efter matchen.

Alvaro Moratas 1–0 räckte inte för spansk seger.