Zlatan lämnade arenan utan att fira med laget

Publicerad 2015-04-12

Smet från arenan utan att prata med media – nu väntar avstängning

PARIS. PSG bärgade säsongens första titel och Zlatan Ibrahimovic ledde laget med kvällens två första mål.
Men svensken lämnade arenan utan att fira på innerplan med lagkamraterna.

– Vi vann matchen, alltså får jag vara nöjd, säger Ibrahimovic i sin app.

PSG började ligacupfinalen mot Bastia bäst, men fick också en hel del hjälp på vägen.

Efter tjugo minuter fick PSG straff, när Ezequiel Lavezzi enkelt stupade i straffområdet. Bastia fick samtidigt Sébastien Squillaci utvisad för tilltaget.

Zlatan Ibrahimovic gick fram till straffpunkten och slog den halvhögt till höger om målvakten. 1–0 och Ibrahimovic firade med ett furiöst ansiktsuttryck på den gigantiska Stade de France.

Första av fyra

Före paus fick svensken på ett hårt skott från gränsen till straffområdet och slog in 2–0 till PSG.

I andra halvlek utökade Edinson Cavani PSG:s målskörd med en vacker nick och fastställde sen slutresultatet på övertid till 4–0.

PSG:s första av fyra möjliga titlar var därmed i hamn, och efter slutsignalen skulle det firas.

Men när det obligatoriska höjandet av bucklan och lagfotot var över lämnade Zlatan Ibrahimovic innerplan på Stade de France medan lagkamraterna gjorde ärevarv.

”Han är inte arg”

Han gjorde inte heller några tv-intervjuer efter matchen och försvann från arenan utan att gå igenom den mixade zonen. Detta trots att spelarna i teorin är tvungna att göra det och att fotbollsförbundets funktionärer försökte visa honom vägen.

Men hans lagkamrat Serge Aurier tycker inte att Zlatans humör var ett problem under kvällen.

– Nej, om du tittar på hans insats i kväll är han inte arg, det hade jobbat mot honom. Det här är ett beslut som tagits (fyra matchers avstängning för Zlatan med start nästa vecka), vi försöker att inte tänka för mycket på det. Det tjänar inget till att blicka bakåt mot det man inte kan ändra.