AIK-talangen Philip Broberg kallas in i JVM-truppen

Av: Hans Abrahamsson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Philip Broberg
Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN
Philip Broberg

Timothy Liljegren riskerar att missa junior-VM. 

Nu kallas 17-årige AIK-talangen Philip Broberg in i en preliminära truppen.

– Klart det finns en risk att han (Liljegren) missar turneringen med en sådan skada så kort inpå, säger förbundskaptenen Tomas Montén.

Timothy Liljegren, som till vardags spelar i Toronto Maple Leafs farmarlag Marlies i AHL, är uttagen i truppen till junior-VM. 

Men backen har åkt på en vristskada och det är osäkert om han kommer att kunna delta. 

– Vi tar det vecka för vecka, han har stukat foten och sådana skador är svåra att hantera, säger Toronto Marlies huvudtränare Sheldon Keefe till TSN och fortsätter:

– Han är i goda händer hos vårat läkarteam. Han arbetar extremt hårt, jag vet att turneringen är viktig för honom och han gör allt för att bli spelklar.

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén vet inte mer om skadan än Toronto kommunicerat.

– Klart det finns en oro. Klart det finns en risk att han missar turneringen med en sådan skada så kort inpå. Det är upp till Toronto att ta ett beslut, vi får avvakta deras besked, säger han.

Hoppas på Lundeström

På grund av de oklara skadeläget kallar Juniorkronorna nu in Philip Broberg i den preliminära truppen. Den 17-åriga AIK-talangen har gjort succé i hockeyallsvenskan och får chansen före Victor Söderström.

– Ja, vi har redan tre högerfattad backar i truppen. Båda två är väldigt bra, men vi tyckte Broberg var bäst lämpad för uppgiften. Han ansluter på fredag och sedan är han med tills vidare. 

Med Broberg och Liljegren är nio backar uttagna i truppen, men bara sju får chansen i junior-VM.

Montén hoppas att få med stjärnan Isac Lundeström, men Anahiem har fortfarande inte gett klartecken.
– Vi har hållit kontakten med Anaheim, men det har inte hänt så mycket mer. Han spelar i AHL lördag och söndag, sedan har de ingen match förrän den 20 december igen. Skulle tippa på att vi får ett besked efter helgen. Han är i alla fall kvar AHL och är positivt för vår del, säger Montén.

Sverige inleder JVM mot Finland 26 december.

Publicerad:

LÄS VIDARE