Tacklade domare – Sandström stängs av resten av grundserien

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Almtunas Lucas Sandström tacklade omkull en linjedomare i mötet med Karlskrona och tilldömdes ett matchstraff.

Nu stängs han av resten av grundserien.

– Jag tycker att den är helt felaktig. Blir mest uppgiven och besviken över att det är så dålig nivå, säger han till Sportbladet.

Lucas Sandström har tidigare under säsongen straffats för våld mot en domare. Då dömdes han till tre matchers avstängning. Totalt så står han noterad för fem avstängningar i hockeyallsvenskan sedan 2013.

– Jag tycker att den förra avstängningen kan ifrågasättas också. Nu låter det väl som att det är ”så synd om mig”, men det känns väldigt hopplöst att det alltid ska vara spelarens fel, sa han till Sportbladet efter matchen.

Nästan slutspelat

I och med den tidigare avstängningen för våld mot domare klassas Almtuna-spelaren som återfallsförbrytare och därför straffas han nu med ett märkbart hårdare straff.

Han stängs av resten av grundserien. Avstängningen gäller totalt 11 matcher och sträcker sig över perioden 17 februari till och med 31 mars, vilket innebär att han missar de fem första matcherna i en eventuell kvalserie.

– Det är en ren olyckshändelse. Han (domaren) sa efter matchen att han inte upplevde situationen på isen som någon fara, men det utelämnade han i sin rapport, säger Lucas Sandström efter beskedet om avstängningen.

– Nu för tiden är det enbart spelarnas fel och att det aldrig kan vara någon annans fel. Nu snubblar han mer eller mindre på sig själv och så får jag ta straffet. Även om det ser ut som att jag knuffar honom måste jag vara världens starkaste man om han flyger sådär.

”Inget otalt med honom”

Domaren i fråga, linjedomaren Oscar Leander Olsson, talade också med Sportbladet efter matchen.

– Vi ser lite olika på det. Jag tycker nog att det måste finnas mer eftertanke och respekt från honom i det läget, sa domaren till Sportbladet.

– Lucas är het på isen, det hör till hans spelstil. Jag har inget otalt med honom nu. Lucas var inne i omklädningsrummet efteråt och berättade att han inte hade för avsikt att jag skulle gå omkull.

Almtunas klubbchef Jan Åkerlund berättar att klubben har för avsikt att överklaga domen, då de anser att den är väldigt tuff.

Almtuna har sex matcher kvar i grundserien och ligger just nu på negativ kvalplats med fyra poäng upp till säker mark.

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!