Leksands skräll - får Luleå att jubla

Uppdaterad 2016-10-28 | Publicerad 2016-10-22

Leksand skrällde mot Linköping

Linköping tappar mark i toppen av SDHL.

Borta mot Leksand blev det i dag en oväntad förlust efter straffar – ett resultat som får toppkonkurrenten Luleå att jubla.

Leksands IF

Leksand huserar på åttonde plats i SDHL, trea från slutet, men var i dag på väg mot en rejäl skräll.

Länge såg det ut som att samtliga poäng skulle tillfalla hemmalaget LRF-hallen. Detta efter mål från Liga Miljone och Sofia Engström som gav en 2–0-ledning inför den tredje perioden.

Men då vaknade topplaget Linköping som i år hoppas ta tillbaka SM-guldet efter finalförlusten mot Luleå i våras.

Nyhlén-Persson kyligast i straffläggningen

Kanadensiskan Jennifer Wakefield reducerade på egen hand till 2–1 innan Emma Holmbom i powerplay sköt in 2–2 med åtta minuter kvar att spela.

Matchen gick till straffar och där visade sig Leksand vara starkast.

Maja Nyhlén-Persson var den enda som höll neverna i styr och satte det avgörande straffslaget fram till 3–2.

Två välbehövliga poäng i botten för Leksand alltså, men för Linköping blev det ett tungt tapp till Luleå som nu med en match mindre spelad är fem pinnar före tabelltvåan.