Fällström Dif:s hjälte – ny Skellefteå-förlust

Uppdaterad 2019-06-28 | Publicerad 2015-08-13

Blev tvåmålsskytt hemma på Hovet: ”Fantastiskt roligt att vara tillbaka”

Matchavgörande 2-1-målet.

Tredje förlusten på lika många matcher.

Skellefteå har fått en tung start på försäsongen och storförlusten mot Linköping följdes i kväll upp med 1–2 mot Djurgården på Hovet.

Ranking: De har värvat bäst - och sämst - i SHL

Förlust mot ärkerivalen, hockeyallsvenska Björklöven.

0–6 mot Linköping i förra veckan.

Och nu kom nästa nederlag för SM-finalisten.

Redan drygt två minuter in i mötet med Djurgården på Hovet i kväll kom första baklängesmålet. Hemmalagets förstakedja, med Marcus Sörensen, Tomi Sallinen och Alexander Fällström luggade Skellefteåförsvaret och den sistnämnde pricksköt in 1–0.

– Det var egentligen en ren gata och bara att nypa dit den, säger Fällström, som missade stora delar av förra säsongen på grund av sviterna efter en hjärnskakning.

”Fantastiskt roligt”

– Fantastiskt roligt att vara tillbaka. Man tar verkligen inte hockey för givet när man åker på en sån typ av skada. Men nu är jag helt hundra procent frisk.

Men trots tidigt mål och öppet spel blev det typisk försäsongskaraktär över matchen, med slarvigt spel och passningar som inte var adresserade till medspelares klubblad.

En uppsjö chanser skapades, dock, men både Mantas Armalis i Djurgårdsmålet och Skellefteås dito, Markus Svensson, var täta matchen igenom.

Skellefteå såg dock ut att bryta sitt förlustmönster när Tim Heed dundrade in kvitteringsmålet, 1–1, i den tredje perioden, men Djurgården replikerade snabbt.

Återigen förstakedjan.

”Bra kemi”

I spel fem mot fyra avlossade backvärvningen Linus Hultström ett distansskott och Alexander Fällström stod placerad framför målet och styrde in den avgörande pucken med tre minuter kvar att spela.

Fällström hyllar samarbetet med Sallinen och Sörensen

– Vi har en bra kemi. Det känns bra. Jag gillar att spela med dem, men närmare seriepremiären kommer det vara ännu bättre, säger han.

Nästa fredag ställs Skellefteå mot slovakiska Nitra i CHL och på torsdagen spelar Djurgården mot finska Tappara i samma turnering.