Brynäs tog den första segern för säsongen

SHL-seger till slut för Gävle-laget efter 4–0 mot Rögle

Av: Mattias Friberg

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Brynäs tog sin första seger för säsongen, 4–0 i Ängelholm, efter en stark bortamatch.

För Rögle är det värre. Laget åkte på tredje raka förlusten och avslutade matchen med fem friska backar.

Rögles usla facit i hemmapremiärer fortsätter. Ängelholmslaget har bara vunnit tre av elva hemmapremiärer i SHL. Och efter två bortaförluster gjorde Ängelholmslaget en lika dålig hemmamatch och åkte på sin tredje raka förlust.

Brynäs gjorde en stark bortamatch och bärgade säsongens första seger. Rögle inledde matchen bäst, men trots fina chanser för Simon Ryfors och Leon Bristedt var det Brynäs som slog till mitt i en bra hemmaperiod.

I en kontring hittade Samuel Asklöf en helt fri Johan Alcén som gjorde 1–0 till gästerna efter 11.25. Alcén väntade kallt ut Röglemålvakten Ville Kolppanen och fick en snäv vinkel innan han kunde skjuta.

– Jag var tvungen att vänta så det var lite självklart det, säger Alcén i Cmores pausintervju.

Det pigga Rögle från första perioden blev kvar i omklädningsrummet inför den andra. Brynäs tog kontrollen över matchen och ökade på till både 2–0 och 3–0 i powerplay.

”Glömde bort mig”

Lagkaptenen Jacob Blomqvist gjorde 2–0-målet efterrena klapp klapp-spelet. Robert Kousal slog den sista passningen från bakom målet.

– Vi har lite olika varianter på pp. De glömde bort mig där på backside. Det var en perfekt passning, bara att trycka dit den, säger Jacob Blomqvist i Cmores pausintervju.

Backen Niclas Andersén ökade på till 3–0 med sitt mål efter 13.26.

Rögle tappade allt sitt spel i andra perioden och skapade inte en enda riktig målchans. Hemmalaget förlorade dessutom två backar på grund av skada. Jonas Ahnelöv spelade inte alls i mellanperioden och Daniel Bertov klev av efter drygt halva matchen.

Brynäs hade full kontroll och lagets starka backbesättning hade inga problem att hålla tätt. Jacob Blomqvist hyllade Simon Bertilsson för dennes skottäckningar.

– Det var ett jäkla liv i omklädningsrummet när han kom in. Han får otroligt mycket beröm för den pondusen han visar. Det visar en grym vilja och smittar av sig på laget, sa Blomqvist till Cmore.

Tränaren besviken

Robert Kousal ökade på till 4–0, även det i powerplay, i tredje perioden.

Rögletränaren Cam Abbott var besviken efter matchen.

– Jag har inte så mycke att säga. De fötjänade att vinna, vi tävlar inte tillräckligt bra. Jag tar på mig ansvaret igen, sa Abbott till Cmore efter matchen.

Abbott sa också att passningskvalitén inte är där hos laget.

– Vi spelar inte som ett lag som nu och det är en stor motgång för oss. Vi kan fega oss ur det eller försöka vända det.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!