Ny seger och matchboll för HV71

Publicerad 2022-04-12

HV71 har halva foten i den hockeyallsvenska finalen.

I kväll skaffade sig förhandsfavoriten matchboll mot Karlskoga – och kan avgöra redan på torsdag.

– Alldeles för dåligt av oss, säger HV-kaptenen Simon Önerud i C More trots 5–3-seger.

HV71

Men det såg inledningsvis dystert ut för HV71 i kvällens tredje semifinalmatch.

Redan efter tio minuters spel hade Karlskoga gått upp i en 2–0-ledning efter mål av Gustaf Franzén och Henrik Björklund, men drygt tre minuter kvar av första perioden kunde Hunter Shinkaruk reducera för smålänningarna.

Det blev starten på en stark vändning.

Mellanperioden var bara fem minuter gammal när Taylor Matson kvitterade och sex minuter senare lirkade Tyler Kelleher in 3–2 till HV71 i spel fem mot fyra.

Sedan blev det aldrig spännande.

Tredje perioden var bara 30 sekunder gammal när Simon Önerud utökade ledningen innan Fredrik Forsberg fixade 5–2 på straff.

Båda lagen missnöjda

I slutsekunderna tryckte Karlskoga in ett tröstmål, men HV71:s seger var ändå aldrig hotad. Efteråt var båda lagen missnöjda.

– Alldeles för dålig match av oss. Jäkligt starkt att vi vänder, men jag är missnöjd ändå, säger HV-kaptenen Önerud.

Karlskogatränaren Karl Helmersson:

– Vi får en bra start, men jag tycker att vi slarvar bort det här. Vi får inte bjuda på saker som vi gör. Nu har vi kniven mot strupen och då håller det inte att göra sådana här misstag.

Därmed tog HV71 ledningen med 3–0 i matchserien och kan kvittera ut finalbiljetten redan på torsdag.