Hudiksvall rusar mot avancemang

Publicerad 2022-04-16

Hudiksvalls HC har aldrig spelat i hockeyallsvenskan.

Efter segern mot Halmstad Hammers med 2–0 så har de nu uppflyttningsplatsen i ett järngrepp med halva kvalserien spelad.

Hudiksvalls HC är favoriter till att ta steget upp till hockeyallsvenskan. Efter segern mot Halmstad Hammers så tog de ett stort kliv mot avancemang – och leder nu kvalserien med tre poäng.

Det var en relativt händelsefattig match med få chanser och utvisningar. Det var mållöst fram tills början av den tredje perioden, då Hudiksvall gjorde både 1–0 och 2–0 på bara 30 sekunder, signerat Fredric Jansson och Johan Lindholm. I och med vinsten så är Hudiksvall obesegrade och har tre poäng ner till Östersund när halva kvalserien är spelad.

Det blev en rysare mellan Östersund och Nybro. Östersund hade ledningen fram till mitten av den tredje perioden innan Nybro satte 2–2 genom Janne Väyrynen i powerplay. Matchen gick till övertid och då gick det snabbt. Bara 35 sekunder tog det innan Östersunds Carl Skärström satte det matchavgörande målet snyggt genom ett rappt avslut i krysset. Östersund är nu alltså bara tre poäng bakom Hudiksvall och dramatiken lever, minst sagt.

Kvalserien till hockeyallsvenskan: Dalen-Väsby