Calle Järnkrok hjälte mot Stanley Cup-mästarna

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK/STOCKHOLM. Victor Hedman jagade milstolpen 500 poäng.

Då förstörde Nashvilles svenskar festen när Tampa Bay föll. Stor matchhjälte? Calle Järnkrok som var inblandad i samtliga mål i 4–1-segern.

– Jag hade lite flyt i dag, säger 29-åringen.

I helgen fick Tampa Bay Lightning för första gången fira höstens Stanley Cup-titel med sina hemmasupportrar i Amalie Arena. De 3 800 personerna som var på plats fick sedan se sitt lag vinna med 6–3 mot Nashville, när Victor Hedman stod för en assist. Svenskens 499:e poäng (110 mål och 389 assist) i NHL-laget.

När lagen möttes på nytt under måndagskvällen hade backen chansen att nå milstolpen 500 poäng i NHL – men så blev det inte.

”Elak för att vara svensk”

I stället var det Nashville och svensktrion Calle Järnkrok, Mattias Ekholm samt Viktor Arvidsson som fick anledning att fira.

Efter att ha legat bakom ledningsmålet stod den tidigare Brynäsforwarden Järnkrok för ytterligare två assist och ett mål. Mål gjorde också Arvidsson innan backen Ekholm avslutade den svenska poängfesten med att sätta 4–1-pucken i tom målbur. Ekholm som sammankopplats med flera andra klubbar innan övergångsfönstret i ligan stänger den 12 april.

– Det finns säkert omkring 20 lag i ligan som vill ha honom. För att vara svensk så är han väldigt elak på isen, vilket kan vara till stor hjälp i ett slutspel, säger Ekholms tidigare lagkamrat Scott Hartnell i NHL Network.

Blygsam matchhjälte

29-årige Järnkrok som stod för hela fyra poäng har nu gjort 13 poäng (7+6) på 23 NHL-matcher.

– Jag tycker att vi spelade som vi måste för att vinna en sådan här match. Hela laget jobbade stenhårt och spelade enkelt. Jag vet inte vad man ska säga om poängen. Jag spelade som jag brukar men hade väl lite flyt i dag bara. Vår kedja hade bra kemi, säger Järnkrok till Sportbladet.

Calle Järnkrok (höger) gjorde ett mål – och tre assist – mot Tampa Bay.
Foto: Steve Nesius / TT NYHETSBYRÅN
Calle Järnkrok (höger) gjorde ett mål – och tre assist – mot Tampa Bay.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!