Ishockey

Samuel Ersson om hemliga skadan

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Samuel Ersson, 20, är tillbaka efter den hemliga skadan som kunde ha förstört säsongen och i värsta fall karriären.

Nu kan Sportbladet berätta om ”olyckan i hemmet” som höll Brynäsmålvakten borta från träning.

– Det kunde ha gått mycket mycket värre, säger han.

Måndagen den 14 september fanns inte Samuel Ersson med på Brynäs träning. På samma träning saknades även tunga namn som Patrik Berglund, Anton Rödin och Jonathan Sigalet. Dessutom tvingades både Jaedon Descheneau och Greg Scott kliva av.

Erssons frånvaro hade inte väckt någon större uppmärksamhet om det inte hade varit för förklaringen från Brynäs.

”Olycka i hemmet”.

Mer information skulle de kommande dagarna, kommunicerade klubben.

I stället blev det locket på om vilken typ av ”olycka i hemmet” som den talangfulle målvakten varit med om.

”Varken Brynäs IF, Magnus Ågren (medicinskt ansvarig) eller Samuel Ersson kommer att uttala sig mer gällande skadan”, meddelade klubben. 

Sedan dess har det spekulerats om orsaken.

Petades i premiären

Sportbladet publicerade redan då uppgifter om att Ersson under helgen ramlat i en lägenhet, slagit ansiktet i ett element. Fått flera sår i ansiktet samt rejäla svullnader runt ögonen.

Ersson efter hemmamatchen mot Färjestad

Enligt samma uppgifter handlade det om en inflyttningsfest hos en lagkamrat. Ersson kördes till akuten där hans skador undersöktes.

Det var från början högst osäkert hur allvarliga skadorna var. Stor oro fanns för att synen hade skadats.

När Sportbladet pratar med Ersson är han själv tydlig med att han respekterar Brynäs beslut att inte kommentera vad som hände, men säger:

– Det kunde ha gått mycket mycket värre.

För bara en vecka senare var Ersson tillbaka i träning, men det var Viktor Andrén som fick stå hemmapremiären mot Oskarshamn, som Brynäs förlorade.

Gick in och vann direkt

I den första bortamatchen, i går mot Färjestad, fick dock Ersson chansen. Bara två veckor efter den omdiskuterade händelsen. Efter ett tveksamt ingripande vid Färjestads 2–2-mål släppte falukillen bara ytterligare ett mål och Brynäs kunde skrällvinna med 5–3 i Löfbergs Arena.

– Kanske inte min bästa insats, men laget gör en grym match. Det är tufft att spela här i Karlstad, men jag tycker att vi steppar upp och gör det fruktansvärt bra, säger Ersson.

Ansiktet skiner upp ett leende.

En blödning i vänster öga och några ärr i ansiktet är vad som skvallrar om det som hände för två veckor sedan.

Handen på hjärtat, hur har de två senaste veckorna varit?

– Lite tufft på det viset att att jag inte har kunnat fokusera, träna och komma igång på sättet man vill. Jag har tagit det som hänt som en jättebra erfarenhet att ta med mig, säger han och fortsätter.

– Det kommer att hända, kanske inte exakt som den här, men liknande situationer när man hamnar i mindre optimala lägen och då gäller det att bara att hantera det. Det som har hänt tycker jag bara har gjort mig starkare.

Hur mycket har du växt?

– Mycket. Jag känner mig… ja, mer mogen som människa. Lite som typ i just den här matchen mot Färjestad, jag får två skitmål på mig men vet ändå att jag kan hantera det. Man växer mentalt av vetskapen att man kan hantera situationer som den jag har varit igenom de senaste veckorna. Det är inte roligt att vara med om det just där och då, men det är en nyttig erfarenhet att ha med sig.

”Jag hade tur”

Vad kan du säga om det?

– Ja…, inte så jäkla mycket faktiskt. Jag har pratat med klubben och vi har bestämt att vi inte ska…, att det räcker med den informationen vi har gått ut med via Brynäs. Därifrån är det bara för mig att släppa det och ta det för vad det är. Folk spekulerar men det är på ett sätt bara roligt att höra vad de spekulerar om. Det är bara att… ja, hantera det.

Kan du hålla med om att det var en dum grej?

– Nja… Jag känner bara att jag har haft tur i oturen liksom. Jag skadade mig, men hade tur. Jag var borta en vecka sedan var jag tillbaka. Det är mer det jag känner: att jag har haft flyt.

Vilka lärdomar drar man av det som hände?

– Ja, man lär sig att ibland är det jobbiga situationer man hamnar i men allt går att hantera. Som jag sa: det är inte kul att vara med om det just där och då, men om några år är jag nog väldigt glad att jag har varit med om det här och klarade av att hantera det.

Kände du extra press inför matchen mot Färjestad?

– Press känner man väl inför varje match. Klart att ingen var mer besviken än jag själv över att jag inte har kunnat träna och förbereda mig som jag vill. Men det som har hänt har hänt och nu fokuserar jag bara på hockey och att vinna matcher. Min första match vann vi ju, så jag är hundraprocentig hittills, säger Ersson och skiner upp i sitt karaktäristiska leende.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Andersén anmäls för tacklingen mot Rydahl

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

SHL Svenska hockeyligan

Brynäs IF

Jonathan Sigalet

Patrik Berglund

Anton Rödin