Luleå krossade Brynäs i seriefinalen

Publicerad 2020-10-31

8–2 i seriefinalen.

Den tidigare Brynässpelaren Michaela Cava gjorde två mål och två assist mot sin gamla klubb, när de kom till Luleå på besök.

Gävlegänget får åka hemåt utan poäng, men har fortsatt serieledningen.

Brynäs IF

Det var ett revanschsuget Luleå som tog emot Brynäs i SDHL. Senast lagen möttes vann Brynäs med 7–4.

Då var det irriterat i båda lagen. Brynäs Lara Stalder passade på att trycka till motståndarna, när hon intervjuades av SVT efter matchen.

– Allt de har är deras powerplay. Jag tror att de är lite rädda, för de vet att vi har ett bra lag, sa hon till SVT efter förra matchen.

”Bra att de passar på att fira”

Luleå däremot tyckte att ”det såg ut som att de firade ett SM-guld” när Brynäs firade segern i toppmötet.

– Men det är väl bra att de passar på att fira nu, sa Luleås Ronja Savolainen till Sportbladet efter matchen.

Och i dag fick Luleå sin revansch. De öste in mål och vann med hela 8–2.

Michaela Cava har tidigare spelat i just Brynäs, och med de forna lagkamraterna på besök, gjorde hon hela fyra poäng, med två mål och två assist.

Bytte ut målvakten

Efter det senare av hennes två mål, bytte Brynäs ut sin målvakt, Ellen Jonsson. Cava sköt in pucken när hon var jämsides med målburen, bakom Brynäs målvakt, och efter det fick 18-åriga Ellen Englund istället ta plats mellan stolparna.

Brynäs segersvit på tolv matcher är därmed över. Luleå har vunnit sju av deras åtta senaste matcher. Högst upp i tabellen är fortsatt Brynäs, två poäng före Luleå, när gänget från Gävle har en match mer spelad.

Tidigare under eftermiddagen tog Modo tre poäng mot Leksand. Efter första perioden ledde Leksand med 0–1 men Modo vände till 3–1.

I matchen mellan HV71 och Djurgården gjorde de sistnämnda mål redan efter 23 sekunder. 0–1 stod sig ända tills mitten på den tredje perioden, när HV vände med två mål. Matchen slutade 2–1.