Carl Becker hattrickhjälte för Piteå

Kopplade greppet mot Vallentuna: ”Alla bidrar”

Uppdaterad 2021-03-27 | Publicerad 2021-03-23

Piteå avslutade norra Allettan med fyra raka förluster och Vallentuna Hockey kom till matchen med fem raka segrar i bagaget.

Men formen hade mindre betydelse och anförda av hattrickhjälten Carl Becker i spetsen såg Piteå HC till att servera sig själva en smakstart på play-in-spelet i Hockeyettan.

– Han bidrar på ett offensivt sätt och gör mycket poäng, tar sig framför mål och har ett bra skott, inget snack om det, säger Piteås tränare Andreas Karlsson.

Tre minuter in i matchen fick Piteå till en spelvändning och Joakim Högberg satte fart sargvägen norrut och spelade fram Ludvig Stenvall för 1–0.

Minuter senare skickade Emil Wrenman över en läcker flipmacka i boxplay till Carl Becker som tryckte in 2–0, som fick komma ren med målvakten och sätta sitt första för kvällen.

Snart därpå tryckte William Carlén in en kasse även han och när Viktor Edström letat in en puck från långt ut från blå för 4–0 såg det mörkt ut för hemmalaget.

– Jag tycker vi tar tag i matchen en bit in i första och gör det på ett bra sätt och får dessutom effektiv utdelning ganska tidigt, konstaterar Piteås tränare Andreas Karlsson efter matchen.

Blåste liv i matchen

Men knappt 90 sekunder senare hade Oskar Söderberg i Vallentuna reducerat och med nyvunnen energi kom ännu en reducering signerad Erik Näslund från blå.

Men innan perioden drämde Becker till på nytt med sitt andra mål för kvällen och väl i tredje kunde han styra in 6–3 och därmed fullborda sitt hattrick.

– Det är jättekul att han får trycka dit några idag men jag vill samtidigt lyfta att det är många delar som spelar in. Alla bidrar, oavsett om det handlar om att blockera skott eller skymma målvakten, säger Karlsson.

Vallentuna gjorde ett tappert försök och tog ut målvakten men belönades med ännu ett mål i baken.

Därmed kopplar Piteå greppet om play-in-serien inför returmötet i Norrbotten på fredag.

– Nu tar vi oss hem och laddar för ny match. Nyckeln är att vi är konsekventa som lag och har mycket tålamod i vårt spel, menar Karlsson.

Carl Becker sköt segern till sitt Piteå.

I Halmstad Arena måste det ha luktat krutrök på isen efter att Hammers avlossat varenda bössa i båset i mot Visby/Romas försvar.

Men Filip Lindblad stod för en monsterinsats mellan gästernas stolpar och motade 46 av 48 puckar som lossades hans väg.

Han hade även god hjälp framåt och om hemmalaget hade svårt att peta in pucken stämde det motsatta för Visby/Roma.

Mikael Hedlund prickade rätt dubbelt upp när gästerna till sist vann med övertygande 5–2.