Katastrofsäsongen för Modo fortsätter

Uppdaterad 2020-10-23 | Publicerad 2020-10-20

Modos mardrömssäsong fortsätter.

Efter en svag start på matchen kunde hemmalaget Almtuna enkelt knipa segern, med 3–0.

Bara i första perioden drog Modo på sig 18 utvisningsminuter. Tio av dem tillföll Hugo Styf efter att han tacklade Almtunas Calle Asell i ryggen. Det var första perioden som var den tyngsta för Modo, där de också släppte in två av matchens tre mål.

I andra perioden blev det långt färre minuter i boxplay för Modo och även om de inte lyckades göra några mål, släppte de inte heller in några. Målvakt Oliver Dackell stod för fem räddningar i andra perioden, och gästerna har honom att tacka för att matchen inte fullkomligt rann ur deras händer redan här.

Fyra poäng på sex matcher

Och Dackell fortsatte prestera även i tredje. Tim Söderlund, som är inlånad till Almtuna från Chicago Blackhawks, satte hög press och hade två fina chanser att göra mål. I förstaläget var han helt ensam framför mål, men Dackell höll undan båda skotten utan större problem. I slutet av tredje perioden fick pucken dock gå i nät en sista gång för Almtuna.

– Jag är jättenöjd med grabbarna. Modo har säkert sina egna problem, men vi kan bara fokusera på oss, säger Almtunas tränare Robert Kimby till C More efter matchen.

Modo lämnar därmed Uppsala utan poäng med sig. De har bara vaskat ihop fyra poäng på säsongens sex första matcher, vilket gör att de ligger på jumboplats. På sex poäng, men också på nedflyttningsplats befinner sig Väsby.