Två sena mål säkrade Leksands seger

Publicerad 2020-12-05

Det blev spännande ända in i slutet mellan Leksand och Luleå.

Två mål på de sista två minuterna säkrade segern för Leksand och matchen slutade 6–3.

– En lagmaskin. Ska man vinna mot Luleå får man kriga, säger Jon Knuts i Cmore.

Leksands IF

Leksand har varit starka de senaste hemmamatcherna och så även i kväll, trots att Marek Hrivik med flera saknades. Efter en svängig match besegrade de Luleå med 6–3.

Det var förstakedjan som stod för det inledande målet, med Carter Camper som målskytt. Han fångade upp pucken vid offensiv blålinje och kunde därifrån gå helt ensam mot målvakten.

”På tok för dåligt”

Linus Klasen svarade med ett kvitteringsmål, men närmre segern än så kom aldrig Luleå. Efter att Patrik Zackrisson gjorde 2–1 för Leksand i slutet av första perioden, behöll de ledningen resten av matchen, trots att Luleå reducerade tre gånger.

– Vi bjuder dom på 1–0 tidigt och det är på tok för dåligt, det är de individuella misstagen som kostar. Över hela matchen tycker jag vi gör det rätt bra, säger Luleås Erik Gustafsson i Cmore.

Två mål på två minuter

Matchen var spännande ända in i slutet, då det stod 4–3 till Leksand. Men under de två sista minuterna utökade Leksand ledningen två gånger om, i tom målbur, och hemmalaget kunde andas ut.

– Det är en lagseger. Vi är grymma i skottlinjen och tar vara på de chanser vi har, säger Jon Knuts efter matchen.

Det är Leksands fjärde hemmaseger i rad.