Rögle vann på hemmais igen

Uppdaterad 2022-12-02 | Publicerad 2022-12-01

Hösten har varit tuff på bortais.

Men hemma i Catena Arena, anförda av en stekhet Riley Sheen, fortsätter Rögle agera som ett topplag.

– Det är väldigt roligt att spela hockey nu, eller det är alltid kul, säger succéförvärvet från tyska ligan efter 4–2 mot Färjestad.

Rögle har haft en svajig höst och inför mötet med Färjestad låg förra säsongens seriesegrare på elfte plats. Till stora delar på grund av ett svagt bortaspel, även om det blev seger senast mot ärkerivalen Malmö.

Hemma har det gått mycket bättre.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar SHL-bossarna

Tre poäng mot Färjestad betyder att Ängelholmslaget har snittat två poäng per match på hemmais, vilket placerar Rögle bland de absoluta topplagen i årets SHL.

En extra tung skalp i kväll eftersom Färjestad är ett av seriens absolut starkaste bortalag.

Segern betyder också Rögles fjärde på de sex senaste matcherna och att laget nu kravlar sig upp på en slutspelsplats.

En stor anledning till att Rögle hittat vinnarspåret är spelaren med nummer 83 på ryggen.

Riley Sheen.

Efter en lovande start skadade sig Riley Sheen och missade tio matcher, det sammanföll med en period då Rögle hade det tufft.

Men efter landslagsuppehållet gjorde Sheen comeback och nu har Rögle tagit tre raka segrar.

Hade föräldrarna på plats i Ängelholm

Den skicklige forwarden låg bakom de två första målen.

Först på straff sedan nyförvärvet Lukas Klok hakats upp och Riley Sheen var iskall i den efterföljande duellen mot Matt Tomkins.

– Han är en bra målvakt så det gäller att få honom att göra första draget och sedan hitta öppningen, säger Sheen till C More.

Därmed har nyförvärvet från tyska ligan gjort mål i tre raka matcher.

Men kanadensaren var inte färdig med det. Några minuter senare pricksköt han in 2–0 i powerplay.

– Väldigt viktigt att göra mål i powerplay. Det kan vinna många tajta hockeymatcher så det gäller att ta möjligheterna när de kommer, säger Sheen som njuter av tillvaron:

– Det är väldigt roligt att spela hockey nu, eller det är alltid kul, säger han till C More.

Passande också för Sheen som, enligt C More, hade sina föräldrar på plats i Ängelholm.

I mittperioden ökade JVM-aktuelle Oskar Pettersson ökade på till 3–0 innan Michael Lindqvist reducerade i powerplay.

Och samme Lindqvist skapade dramatik när han reducerade ännu en gång med 2.10 kvar av tredje perioden. Men Hammarö-sonen Adam Edström fastställde slutresultatet i tom bur.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!