TT

Publicerad 2023-02-02

Linus Ullmark värmde upp på bästa sätt inför All star-helgen.

Med 33 räddningar stoppade han och Boston hemmalaget Toronto i NHL-ishockeyn.

Bara Mitchell Marner och Calle Järnkrok lyckades överlista den svenske Bostonmålvakten. Med en räddningsprocent på 94,3 stod 29-åringen som skolats i Modo för ytterligare en stabil insats, och utsågs till en av matchens bästa spelare.

Ilja Samsonov i Torontomålet var inte lika framgångsrik. Av 29 skott satte han bara stopp för 24. De två avslutande målen gjordes av Bostons Pavel Zacha.

Slutresultatet skrevs därmed 5–2 till Boston.

PLUS: RANKAR: Här är de 50 bästa spelarna i NHL

För några veckor sedan fick Ullmark beskedet att han tagits ut till ett av All star-lagen som spelar i helgen, då övriga ligan tar dryga veckans paus.

– Det är lite surrealistiskt. Jag kommer ihåg när jag var liten så var det en av få saker som vi faktiskt spelade in för att se grabbar som Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Joe Sakic och så när de spelade All star-matcher. De var alltid kul att se, sade Ullmark då till Boston Globe.

I nattens andra match tog Carolina sin sjunde seger i rad när Buffalo besegrades. Sebastian Aho satte första målet, och han har därmed hittat nätet i sex matcher i rad.

Matchen slutade 5–1, och Buffalos Tage Thompson lämnade isen efter andra perioden med en skada i överdelen av kroppen.

Bostons Linus Ullmark satte stopp för det mesta när Toronto besegrades på bortaplan.