Redhawks till semifinal - första gången sedan 2001

Av: Fredrik Jönsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö/Stockholm. Rhett Rakhshani fullbordade skrällen mot Växjö Lakers.

Efter 4–2 i matcher är Malmö Redhawks klart för semifinal för första gången sedan 2000/2001.

– Fansen är verkligen helt magiska. Vi är inte klara i det här slutspelet ännu, säger Rakhshani till C More.

Växjö vann grundserien och var favorit inför matchserien mot Malmö, som gick vidare till kvartsfinal efter att ha slagit ut Luleå i ”åttondelsfinal”.

Serien mellan Växjö och Malmö har varit svängig och tre av fem matcher har gått till förlängning.

Hemmalaget inledde intensivt och höll bra fart under hela matchen för att försöka avgöra tidigt. Men Växjö stod emot, målvakten Joacim Eriksson var briljant mellan stolparna.

Noah Welch, som tidigare har spelat för Växjö, gav hemmalaget ledningen med 1–0 i slutet av den första perioden.

I mittenperioden tryckte hemmalaget på för att utöka ledningen. Men i stället drog Malmö på sig en utvisning och Växjö behövde bara 18 sekunder – sedan tryckte Olli Palola 1–1.

Likaresultatet höll i nästan 20 minuter. 

”Vet vad som krävs”

Efter 48.49 på matchuret blev Rhett Rakhshani hjälte när han tryckte in avgörande 2–1. Skåneklubben fullbordade därmed skrällen mot seriesegraren och blev klart för första semifinalen sedan 2000/2001.

– Det känns som att för varje match som har gått kommer det fler folk, det blir mer ljud och mer snack. Många pratar om guldåren från förr i tiden, men det krävs något sådant här för att det ska gå vidare och man blir modern i sitt tänk. Jag tror det här blir ett lyft för hockeyn här, säger Malmös målvakt Oscar Alsenfelt och fortsätter:

– Vi är ett lag som verkligen vill vinna, vi vet vad som krävs. Vi vet vad vi måste göra och det är många som ställer sig undan de kraven, säger Alsenfelt.

I semifinal väntar nu HV71.

– De är väl favoriter, skulle jag säga. De är det bästa laget som är kvar på förhand, kanske. De har visat mot Färjestad att de har fått ihop gänget. Samtidigt har vi flyt under vingarna och har slagit lagen som vann serien, säger Oscar Alsenfelt.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!