TT

Publicerad 2020-02-10

Mika Järvinen har all rätt att jubla. Han höll nollan, laget vann.

Mika Järvinen stoppade allt som kom i hans väg.

Då räckte det med ett mål framåt för att bryta den trista sviten hemma på Hovet.

Oscar Nord slog in pucken som gav AIK 1–0 mot Tingsryd.

AIK är så gott som hopplöst sist i hockeyallsvenskan – tio poäng upp till nästjumbon Kristianstad – men den som förlorar ofta uppskattar den udda segern. Efter sju raka förluster på hemmais kom äntligen något som muntrade upp stämningen i omklädningsrummet.

Oscar Nords styrning på Kim Tallbergs skott i mittenperiodens näst sista minut räckte för att ta säsongens åttonde seger (ordinarie tid) på 45 spelade matcher.

Men priset som bäste spelare gick välförtjänt till Mika Järvinen, målvakten som stoppade 37 skott. Att alla ville klappa om honom efter slutsignalen var alltså inte speciellt konstigt.

SSK ångar på

Södertäljes starka form står sig. SSK är uppe i fem raka segrar (en efter förlängning) och lägger sig allt stadigare på en plats i det väntande ishockeyallsvenska slutspelet (lag 3-8 i grundserien).

Anton Blomberg, Martin Janolhs, Filip Ahl och Måns Lindbäck ordnade 4–2 mot Västerås i Scaniarinken.

Avståndet ned till Västervik och det nedre strecket för slutspelslagen är åtta poäng.

Kvällens toppmatch mellan trean Timrå och Karlskoga bjöd länge på tillknäppt hockey. Matchens enda mål efter 40 spelade effektiva minuter slog Sebastian Hartmann in halvvägs in i mittenperioden.

Timrå starkt i tredje

Sedan kom Timrå igång. Poängmaskinen Jonathan Dahlèn tryckte in sitt 25:e mål för säsongen och Erik Walli Walterholm, på lån från Djurgården, avgjorde definitivt med 3–0-pucken. Hartmann fastställde 4–0-segern.

Timrå är tre poäng före Karlskoga och sätter fortsatt press på Modo, tvåan som är sex poäng före i tabellen.