Två passningsgenier möts i hett kvalmöte

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

230 mil i buss på fyra dagar väntar Kristianstad.

Veckan inleds med viktiga bortamatchen mot Hudiksvall.

– Det enda jag vet om dem är att de har Sveriges äldste hockeyspelare, säger forwarden Victor Löfstedt till Kristianstadbladet.

Hockeyallsvenska lagen Vita Hästen och Almtuna har skaffat sig ett litet försprång tidigt i hockey-Sveriges enda kvarvarande kvalserie.

Kristianstad och Hudiksvall spelar om tre viktiga poäng på Glysisvallen på tisdagskvällen för att ha chans att hänga på.

Skåningarna satte sig i bussen för att övernatta i Hälsingland redan på måndagskvällen, en resa på 80 mil enkel väg.

– Jämfört med Boden (enkel resa på 143 mil i förra veckan) så är det ju rena snabbresan. Jag gör hellre den här resan till Hudiksvall än åker till Helsingborg en mörk kväll i november när laget redan är klart för allettan, säger Victor Löfstedt till Kristianstadbladet.

1 av 2 | Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

En måstematch

Kristianstad vann borta mot Boden, men förlorade sedan hemma mot Vita Hästen.

Hudiksvall har inlett kvalserien med att förlora mot de båda hockeyallsvenska lagen, borta mot Vita Hästen och hemma mot Almtuna.

– Jag räknar kallt med att Hudiksvall kommer att uppträda oerhört desperat. De måste nästan vinna den här matchen, säger Kristianstad-tränaren Mikael Gath till Kristianstadbladet.

Den spelaren som Victor Löfstedt hänvisar till är naturligtvis playmakerstjärnan och powerplay-specialisten i Glada Hudik – Conny Strömberg.

Conny var faktiskt med och sänkte Kristianstad i playoff förra säsongen, då i Västerås som gick hela vägen till hockeyallsvenskan.

Skånes egen Conny?

43-årige Conny Strömberg gjorde fyra assists på fem matcher i allettan, han har gjort åtta assists och ett mål på tio kvalmatcher.

32-årige Victor Löfstedt, med bland annat bland annat sex säsonger med Oskarshamn och en säsong med Karlskrona i hockeyallsvenskan, har 44 poäng (16 mål och 28 assists) på 37 grundseriematcher samt åtta poäng (två mål och sex assists) på sju kvalmatcher.

Våren 2015 var Löfstedt med och kvalade Karlskrona till SHL.

Efter matchen åker Hudiksvall till Stockholm för övernattning, och på torsdag väntar Tranås tur och retur som innebär 30 mil enkel väg.

Hudiksvall i sin tur till Boden för match på torsdagskvällen.

Publicerad:

LÄS VIDARE