Ny seger för ”nya” Brynäs

Publicerad 2020-01-16

GÄVLE. Molin-effekten håller i sig för Brynäs – mot Färjestad kom tredje raka segern efter tränarbytet.

Och Victor Söderström avslutade med en iskall straff.

– Får jag chansen att slå en straff gör jag alltid det, säger JVM-backen, som hade missat en straff i andra perioden.

Brynäs IF

Förra måndagen fick Magnus Sundquist sparken efter fyra raka förluster och bara en trepoängare på åtta matcher. Ove Molin och Mikael Holmqvist tog över huvudansvaret. Sedan dess har Brynäs spelat tre matcher och vunnit samtliga.

I kväll kom en tung skalp då topplaget Färjestad besegrades med 4–3 efter straffar efter en en riktig islossning i mittperioden, som Brynäs vann med 3–0.

– Jag kan inte säga något negativt om den perioden. Vi har bud på två och tre mål till, säger Molin.

”Det var välförtjänt”

2–0 och 3–0 kom under de två avslutande minuterna av mittperioden och såg ut att avgöra matchen.

Före det hade Markus Svensson räddat en straff från Victor Söderström, men bara åtta sekunder snare gjorde Jacob Blomqvist 1–0:

– Det var skönt. Då gjorde det inte så mycket att jag missade, säger Söderström och skrattar.

Söderström fick också revansch på sig själv när det var han som gjorde 3–0-målet.

Och det skulle bli fler straff-möjligheter för den så talangfulle backen.

Men i tredje perioden skapade Färjestad rejäl nerv genom att göra två mål på 1.24 mitt i perioden. Men med fyra minuter av matchen drog Färjestads Michael Latta på sig ett matchstraff efter en armbåge på Niclas Andersén.

Och Brynäs behövde bara spela av matchen med en man mer.

I stället kunde Jens Westin skicka in kvitteringen med 1.29 kvar och tog matchen till förlängning och straffar där Brynäs Anton Rödin och Victor Söderström gjorde mål samtidigt som Samuel Ersson räddade båda Färjestads straffar.

Söderström fick alltså chansen trots att han missat under ordinarie tid.

– Det är upp till tränarna, så klart att bestämma. Men får jag chansen att slå en straff gör jag alltid det, säger han.

18-årige Söderström har växt ut till något av en straffspecialist under sin korta karriär. Mot Färjestad avslutade han straffläggningen, även om det var Anton Rödin som fick den avgörande straffen. Söderström, som även gjorde mål på straff i JVM, väntade ut målvakten och la kyligt in pucken mellan benen.

För Söderström var det en speciell kväll. Före nedsläpp fick hans moderklubb, Skutskärs SK, en fjärdedel (500 000 kronor) av de NHL-pengar Brynäs fått när backen skrev på ett NHL-kontrakt med Arizona Coyotes.