Uppdaterad 2020-03-11 | Publicerad 2020-03-10

Modo hade precis reducerat mot Björklöven.

Då fick Kim Rosdahl matchstraff efter att ha stampat på Brian Cooper.

– Hjärnsläpp, dumhet, avstängning, säger C Mores expert Harald Lückner.

Björklöven fick en drömstart i den första hockeyallsvenska finalen mot Modo efter att Fredric Andersson satt 1-0 i powerplay.

Alexander Wiklund satte sedan snyggt tvåan, också det i numerärt överläge.

Men i den andra perioden reducerade Henrik Björklund efter matchens tredje powerplay mål.

”Jättefarligt”

Kort efter reduceringen åkte Kim Rosdahl på matchstraff efter att ha stampat på Lövenbacken Brian Cooper vad med skridskoskenan.

– Man har inga skydd överhuvudtaget på baksidan. Jättefarligt, säger C Mores expert Harald Lückner och fortsätter:

– En sådan här sak kan man inte göra i ett slutspel. Stampar man på vaden på det här sättet kan en karriär ta slut på en gång.

Domaren Johan Nordlöf bekräftar i C More att Rosdahl anmäls och kan stängas av:

– Vi bedömer det som en medveten handling, säger Nordlöf.

Olle Liss ökade på till 3–1 i det numerära överläget, men med sju minuter kvar av perioden reducerade Modo på nytt. Gästerna kvitterade också i den tredje perioden och i förlängningen, totalt sett i den femte perioden, fullbordade Magnus Häggström vändningen, 4–3 till Modo.