”Vi ville vinna för ’Pettans’ skull!”

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:

JÖNKÖPING. Hyllningarna ville aldrig ta slut när David Petrasek fick sin tröja hissad i taket på Kinnarps Arena.

Sedan såg HV71 till att klubbikonen fick en perfekt avslutning på sin kväll genom att besegra Leksand med 3–1.

– Vi ville vinna för ”Pettans” skull, säger Lawrence Pilut.

David Petrasek, 40, har vunnit tre SM-guld med HV71 och inför matchen mot Leksand fick den förre storbacken sin tröja, nummer 22, hissad i taket på Kinnarps Arena. Även om det blev en lång väntan på matchstart verkade det vara en perfekt uppladdning för HV71, som gick upp i en 2-0-ledning.

– Jättemäktigt. Häftig inramning, och sedan höll Petrasek ett riktigt bra tal. Publiken blev på ett jäkla humör och man blev taggad av det, säger HV-backen Andreas Borgman.

Han får medhåll från lagkamraten Lawrence Pilut.

– När man gick in i matchen var det lite slutspelskänsla. Vi fick verkligen hela publiken med oss i första perioden, och det gjorde väldigt mycket för oss, säger han.

Till slut vann HV71 med 3-1, och tog tredje raka segern på hemmaplan.

– Vi ville vinna för ”Pettans” skull. Och självklart också för lagets skull. I slutet av dagen är det tre viktiga poäng för oss. Sedan är det extra kul att vinna på ”Pettans” kväll, säger Pilut.

”Hettan fanns inte”

Trots segern var HV71:s tränare Johan Lindbom långt ifrån nöjd med spelet.

– Vi kom ut hyfsat, men hettan fanns inte där. Att vara på utsidan och försöka hitta fina pass var ganska gött. Kanske gick det för lätt i första perioden, för i andra stod vi helt stilla. Vi slutade med allt, säger Lindbom.

– Om vi ska ta poäng i Leksand kommer det att krävas betydligt mycket mer av oss. För det här var inte bra, men poängen var bra, säger HV-tränaren.

Redan i kväll möts lagen igen, men då i Tegera Arena och HV71 kommer till Dalarna som ny tabelltrea, med åtta poäng upp till ettan Växjö.

– Vi förtjänar att ligga där vi ligger, och känslan är att vi har en nivå till, säger Andreas Borgman.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!