Solomål av Hedman – toppar interna poängligan

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Victor Hedman fortsätter att dominera den här inledningen av NHL-säsongen.

Den svenske backgiganten gjorde ett solomål till 1–0, spelade fram till det andra målet och blev utsedd till matchens spelare.

De regerande Stanley Cup-mästarna var så överlägsna att de slutade att fira målen i 5–1-segern mot Detroit Red Wings i Florida.

Det syntes att det var toppen mot botten i den centrala divisionen. Tampa Bay Lightning gjorde tre mål på sina fem första skott i perioden.

Tampa Bay Lightning kände sig så överlägset att spelarna slutade att fira målen och bara åkte och satt sig på bänken i båset.

– Det där blir ännu mer förnedrande för spelarna i Detroit Red Wings. De måste skämmas och fundera över att motståndarna tycker att de är så dåliga att det inte är värt att fira målen, säger NBC-experten och mångåriga NHL-forwarden Keith Jones.

Säkert frustrerande för Steve Yzerman också som var med och byggde upp Tampa Bay Lightning till vad de blivit. Nu går hans återuppbyggnad av Detroit Red Wings trögare än förutspått.

Etta i poängligan

Victor Hedman gjorde 1–0 efter 1.34. Från mittlinjen snirklade han sig fram i offensiv zon till ett bra läge och skickade in pucken intill stolpen.

Efter det noterades han för en assist till Anthony Cirelli som gjorde 2–0 efter 3.57. Det stod 3–0 redan efter 4.54 genom Ryan McDonagh, de tre första målen gjordes av backar.

30-åringen från Örnsköldsvik har gjort tio poäng (tre mål och sju assist) på åtta matcher och delar ledningen i den interna poängligan tillsammans med Steven Stamkos på fyra mål och sex assist.

Hemmstarka

Tidigare Brynäs-målvakten Thomas Greiss fick lämna målet i Detroit Red Wings för Calvin Pickard redan efter 4.54. Christian Djoos hade assist till tröstmålet av Anthony Martha. Michigan-klubben har nu sju raka förluster.

Tampa Bay Lightning tog sin tredje raka seger. På hemmaplan har de fem trepoängare av fem möjliga.

Foto: Chris O'Meara / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt

Missa inte 124 fullmatade sidor om världens bästa hockeyliga

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!