Vändningen: Ikonen fortsätter i Skellefteå

Joakim Lindström
Joakim Lindström

Mycket indikerade på att det inte skulle bli någon fortsättning för Joakim Lindström i moderklubben.

Nu har allt vänt – Skellefteå meddelar att klubbikonen kör vidare åtminstone över kommande säsong.

– Jag känner att jag har lite kvar att ge och just den här chansen att få vinna igen… Att få vinna med grabbarna, det hade varit det ultimata, säger Lindström till klubbens hemsida.

I en intervju med Norran hade tränaren Robert Ohlsson redan räknat 38-åringen från vidare spel.

– ”Jocke” sa ju tidigt att han inte skulle köra här nu med oss. Sen hoppas man ju att han ska ta tillbaka det beslutet, men det är hans fråga. Han är inte här och inte kört med oss på hela sommaren. Men vi kommer ju aldrig att stänga några dörrar för Jocke, sa Ohlsson så sent som i förrgår.

PLUS: Superlöftet: ”Har inte hänt sedan McDavid”


Vindarna verkar har vänt på rekordtid – under fredagsförmiddagen meddelar Skellefteå att Lindström påbörjar sin elfte säsong i moderklubben. Kontraktet gäller över kommande säsong och den första träningen för säsongen i dag.

”Att få vinna med grabbarna hade varit det ultimata”

– Det känns superkul. Det ska bli roligt att åka ut på isen med grabbarna igen. Jag känner mig laddad. Det känns som vi har ett väldigt bra lag på gång här så det ska bli otroligt kul, säger Lindström till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag känner att jag har lite kvar att ge och just den här chansen att få vinna igen… Att få vinna med grabbarna, det hade varit det ultimata. Den chansen får jag här och nu, att få vara med och försöka vinna SM-guld igen – det är vad som driver mig.

Klubbens GM Erik Forssell:

– Det känns så klart jättekul att ha gjort klart med Jocke. Vi har haft en dialog under en längre tid och han behövde lite tid att känna att han hade kraften att ge allt. Han känns oerhört glad och motiverad för att vinna en gång till och att få in hans driv och kvalitet i gruppen kommer vara jätteviktigt för oss i kampen om att vinna SM-guld.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!