Timrå skrällde i hyllningsmatchen

Publicerad 2021-11-27

I närmast fullsatt och hyllningsceremoni för klubbprofilen Sebastian Karlsson innan nedsläpp.

Sedan förstörde Timrå festkvällen i Saab Arena.

– Vi spelar inte för vår kompis bredvid, säger hemmatränaren Klas Östman i C More efter 2–4.

Ett rejält formtoppat Linköping har klättrat i tabellen och bjöd i kväll in till fest i Saab Arena.

Innan nedsläpp hölls en hyllningsceremoni till Sebastian Karlsson som avslutade karriären för två säsonger sedan efter år och 566 matcher i Linköping.

Det hade också lockat storpublik i hemmamötet med bottenlaget Timrå.

Men det blev inte den kvällen som Linköping hade hoppats på.

Ryckte i andra perioden

Timrå tog ledningen redan efter elva minuter, men även om hemmalaget kvitterade innan paus skulle inte Sebastian Karlsson få en seger i sin avtackning.

Timrå gjorde ett litet ryck i mellanperioden när Jens Lööke och Ty Rattie såg till att medelpadingarna hamnade i ett 3–1-överläge inför tredje perioden.

En alldeles för brant uppförsbacke för östgötarna, visade det sig.

Timrås Jens Lööke jublar i matchen mot Linköping.

”Dåligt kroppsspråk”

Robert Lantosi skapade förvisso spänning med reduceringsmålet med drygt två minuter kvar, men sedan kunde Timrå avgöra i tom kasse.

Efter matchen var Linköpingstränaren kritisk mot egna lagets uppträdande.

– Jag är besviken. Jag tycker inte att vi är ödmjuka och spelar inte för vår kompis bredvid oss. Sedan har vi dåligt kroppsspråk ju längre matchen gick. Det har inte hänt tidigare och det ska vi ta direkt efter, säger Klas Östman.