Förlust direkt med tränarveteranen i båset: ”har varit nervös hela dagen”

Publicerad 2017-02-22

Det var nästan fyra år sedan han stod i ett hockeybås.

Och det blev ingen snabb Per Bäckman-effekt för Modo.

Krislaget åkte på en ny tung förlust, nu mot topplaget Västervik.

– Det var nervöst, Jag har varit nervös hela dagen, men det var kul också, säger den 66-årige tränaren efter matchen.

I söndags fick Andreas Johansson sparken från Modo. I måndags kväll blev det klart att Per Bäckman tar över.

Men Bäckman stod inte i båset när Modo samma kväll vann hemma mot Vita Hästen.

Men i kvällens bortamöte med Västervik gjorde Bäckman sin comeback i Modobåset.

Hans första match som coach sedan VM-turneringen med Danmark för snart fyra år sedan.

– Klart att man är lite rostig, men (Tomas) Jonsson skötte backarna och (Pär) Styf forwards. Jag hade helheten för att inte blanda ihop det för mycket, säger Bäckman med ett skratt.

Hur tyckte du att du skötte dig då?

– Nej, men det var väl okej. Vi fick i alla fall inte in för många spelare på isen.

Men Bäckmans första match med Modo slutade med förlust efter straffar.

Efter två perioder stod det 1–1. Sedan hemmalaget tagit ledningen och Modo kvitterat.

Succébacken kvitterade

Sex minuter in i tredje perioden kunde Västerviks Mats Fröshaug skjuta 2–1 i power play.

Men succébacken, 18-årige junioren Jesper Sellgren, kvitterade med drygt fyra minuter kvar av tredje perioden.

– Vi hamnar i underläge två gånger och lyckas kvittera mot ett väldigt bra Västervik. Helhetsmässigt var det här helt klart ett steg på rätt väg, säger Bäckman.

Matchen avslutades med en mållös förlängning och sedan straffläggning.

Där klev Västerviks reservmålvakt Ludvig Engsund fram. Det behövdes bara två straffrundor. Västervik gjorde två mål, Engsund räddar båda Modos försök.

Med fyra omgångar kvar har Modo fyra poäng upp till positivt kval och fem poäng ner till Västerås under kvalstrecket.

BIK Karlskoga har slagläge

Det jublades nog ändå lite extra i Karlskoga över att Modo i alla fall fick med sig en poäng i Västervik.

BIK Karlskoga vann hemma mot Vita Hästen med 2–1 och vägen mot en allsvensk final mot Mora ligger vidöppen. När bara fyra omgångar återstår har Karlskoga sex poäng till godo på Pantern och sju poäng ner till Västervik på fjärde plats.