”Hela första perioden var ett enda lidande”

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:

GÖTEBORG. En historiskt dålig period.

Aldrig tidigare har Frölunda släppt in fem mål i en förstaperiod.

– Det är klart det är frustrerande. Jag vet inte för vilken gång i ordningen vi inte får det att stämma på hemmaplan, säger Joel Lundqvist.

Fyra matcher är det. Fyra hemmaförluster i rad, varav de två senaste slutat med 0-3 mot Färjestad och 1-6 mot Djurgården. Frölundas normalt så vältalige lagkapten hade otroligt svårt att hitta orden efter att man förlorat den första perioden med 1-5.

Vad betyder de här förlusterna för er, nu och inför slutspelet?

– Ah… Äh… Alltså… Det ser ju inte bra ut med den raden, det är inget att snacka om. Jag upplever inte att vi skulle vara sämre på hemmaplan, men man snackar ju inte bort fyra raka torsk. Det går ju inte. Inte på det sättet några av dem har varit heller, säger Joel Lundqvist.

”Bara sköljde över oss”

Efter 29 sekunder gjorde Daniel Brodin 0-1 för Djurgården. Exakt 15 minuter senare stod det 1-5 på tavlan, den värsta överkörningen någonsin i en förstaperiod i Scandinavium. Simon Hjalmarsson bad publiken om ursäkt i pausintervjun i CMore, och Lundqvist kunde bara hålla med.

– Att det ska bli en sån jävla djupdykning. Att det ska sjunka så lågt? Det är jättekonstigt. Vi hade bra fokus inför, kom från en bra match senast. Det fanns ingen logik i det. Ibland kan det vara något mål som kommer fel, men hela första perioden var ett enda stort lidande. Vi var fel på det överallt, de bara sköljde över oss. Jag vet inte var det kom ifrån. 

”Det är alldeles för dålig”

Frölunda är tvåa i den totala tabellen, leder bortastatistiken. Men ligger åtta i hemmatabellen, trots seriens överlägset bästa publiksnitt. På de senaste fyra hemmamatcherna har de nu förlorat mot Rögle, Timrå, Färjestad och Djurgården.

– Det är alldeles för dåligt. Vi måste kolla oss själva i spegeln och se vad vi kan göra bättre. För så här får det verkligen inte vara, Scandinavium är vår hemmaborg. Det är alldeles för dåligt, säger målvakten Johan Gustafsson.

Efter 1-5-målet buades Frölunda ut av hemmapubliken, i en nivå som inte hörts på många år.

– Det är inte kul att höra, så klart. Men samtidigt så förstår jag publiken. Vi måste hitta ett sätt att vara mycket bättre, och framför allt vara med från start. 

Joel Lundqvist.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Joel Lundqvist.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!