Färjestad tog elfte raka segern på hemmaplan och säkrade samtidigt seriesegern.

Nu utfärdar Marcus Paulsson, en varning inför slutspelet:

– Här är vi ruskigt svårslagna, säger matchjälten som avgjorde toppmötet mot HV 71.

Det satt dock hårt inne, både för Färjestad och HV 71. Båda lagen höll läckert hög slutspelsnivå, främst defensivt där varken värmlänningarna eller HV bjöd på mer än millimetrar. Få riktigt heta lägen skapades, ännu färre misstag syntes.

I stort sett enda bjudningen stod Andreas Andersson för – och den blev enormt kostsam.

Knappt sex minuter före matchslut hittade Färjestadsbacken Dominik Granak Malmöförvärvet Marcus Paulsson vid blålinjen. Fri med Andreas Andersson fick Paulsson generöst med tid att sikta in sig och hittade luckan mellan Anderssons ben.

– Fast jag siktade inte, jag hade gott om tid och åkte in långt i zon. Sedan tog jag bara i allt jag hade, skrattar Paulsson.

– Men den borde ju inte gått in, en sån puck ska han ta. Eller, målvakterna brukar göra det i alla fall, fortsätter han.

Flera bra chanser

Innan dess hade HV 71 haft flera bra chanser att ta ledningen. Inför matchen toppade Jönköpingslaget powerplay-statistiken med en effektivitet på 24,31 procent, och det var just främst i numerära överlägen som laget var närmast. Kedjan med Johan Davidsson, Martin Thörnberg och Jukka Vuotilainen härjade runt rejält, men Färjestads målvakt Jonas Gustavsson var ruggigt tät när motståndarna bombade som värst.

– Vi spelar jättebra i powerplay och får fint tryck, men det är det där sista som saknas. Vi får inte in pucken, det blir hem och öva, säger HV-tränaren Thomas Ljungbergh.

I stället gick 1–0 till Färjestad via Lee Goren i början på andra perioden. Från Dominik Granak djupt ned i egen zon fick Goren en pass vid blålinjen, stoppfintade upp Per Gustafsson på läktaren och dundrade in ledningsmålet i powerplay.

Läcker prestation

– En otroligt läcker individuell prestation av Lee, berömmer FBK-tränaren Tommy Samuelsson.

HV 71:s stjärna Jukka Vuotilainen ville dock inte vara sämre, hans 1–1-kvittering tio minuter senare var en klockren pärla i Jonas Gustavsson bortre kryss.

– Båda lagen ville vinna. Vi vann på att vi gjorde ett mål i powerplay, anser Tommy Samuelsson.

Färjestad kan nu spela den sista omgången som säkra serieseegrare. Torsdagens seger var också den elfte raka i hemmahallen, något som matchvinnaren Marcus Paulsson tar med sig till slutspelet.

– Det sitter i skallen att vi har den här sviten. Här är vi ruskigt svårslagna.