Bäst i JVM-kvarten – nu klar för Luleå

Publicerad:

HOCKEY

Agenten bekräftar – Lukáš Hrušík till SHL-klubben

Luleå har haft sina ögon på JVM-matcherna i Finland.

Nu bekräftar agenten Louis Liesch för Norrbottens-Kuriren att slovaken Lukáš Hrušík, 19, är klar för klubben.

– Det är en skicklig spelare som ska kunna göra mycket poäng, säger agenten.

Det blev ett mål på fem matcher i JVM för Slovakiens forward Lukáš Hrušík, som i kvartsfinalen mot Sverige utsågs till matchens bäste spelare. Nu blir han också årets första värvning för Luleå. Norrbottens-Kuriren har på torsdagen varit i kontakt med spelarens agent Louis Liesch som bekräftar för tidningen att forwarden ansluter från Dubnica till SHL-klubben.

– Det är en skicklig spelare som ska kunna göra mycket poäng. Jag lovade honom att om han gjorde ett bra mästerskap så skulle jag hjälpa honom att få chansen i en proffsklubb och han var en av Slovakiens bästa forwards i alla matcher, säger Louis Liesch till tidningen.

Ansluter i slutet av veckan

Avtalet ska sträcka sig över resten av säsongen och tanken är inledningsvis att Hrušík ska spela med J20-laget. I nuläget är spelaren kvar hemma i Slovakien men han väntas ansluta till SHL-klubben i slutet av veckan. Han blir därmed också lagkamrat med landsmannen Peter Cehlárik som spelat för Luleå ett par säsonger.

– Luleå har varit bra på att ta hand om spelare från Slovakien och jag tror det blir en bra lösning för alla. Han pratar inte så mycket engelska, men som tur är finns det några slovaker där uppe som kan hjälpa honom komma in det, säger agenten.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!