Publicerad 2016-10-15

Svenske Marcus Krüger målskytt igen – i tredje minuten

2 april 2015. Det var senast svenske Marcus Krüger hittade nätmaskorna under ordinarie NHL-säsong.

Nu har den defensivt lagda forwarden äntligen fått göra mål igen.

Krüger satte 1-0 redan i den tredje minuten i mötet mellan Chicago och Nashville.

Trots Chicagos starka start vann tillslut Nashville hemma mot Chicago med 3–2. Detta trots två svenskmål av Chicago-spelande Krüger och Hjalmarsson.

Centern Marcus Krüger har haft svårt att göra mål under en lång tid. Senast den 26-årige svensken slaog till var i match 2 i ”Western Conference Finals” förra året. Senaste målet under ordinarie säsong kom 2 april 2015 mot Vancouver Canucks.

Men den här säsongen behövde han inte vänta länge. I den andra matchen, 2.39 in i första perioden tog Krüger till vara på en retur från Pekka Rinne i Nashville-målet.

Subbans debutmål

Lagkamraten och landsmannen Niklas Hjalmarsson satte 2–1-målet drygt sju minuter senare med ett välplacerat handledsskott, sedan Nashvilles PK Subban reducerat, framspelad av Filip Forsberg i numerärt överläge.

Showmannen PK Subban som genomgick en trade med Montreals Shea Webe i slutet av juni fick där med stänka in sitt första mål för klubben.

– Jag tänkte inte ens på det under matchen. Jag vill bara komma tillbaka in i spelet. Även om jag haft ett par försäsongsmatcher har det gått nästan sex månader sedan jag spelade en riktig match och det betyder något. Jag ville bara spela hårt och tufft och försöka göra det som tränarna vill få ut av mig, sa Subban till nhl.som.

Hjalmarsson tillbaka

Niklas Hjalmarsson var tillbaka på isen efter en tre matcher lång avstängning. Hjalmarsson missade Chicagos NHL-premiär mot St Louis efter den fula tackling han gav just St Louis forward Ty Rattie i en träningsmatch under försäsongen.

De övriga två Nashville-målen kom i numerärt överläge. Innan periodvilan kvitterade Roman Josi till 2–2 och i slutet av den andra perioden fastställde Mike Fisher slutresultatet.

20-årige debutanten Gustav Forsling gjorde sin andra match för Blackhawks och hade istid på drygt 15 minuter. Den unge svensken förblev dock poänglös efter sitt andra NHL-framträdande i karriären.