Pantern förlorade hemmadebuten

Uppdaterad 2015-09-17 | Publicerad 2015-09-15

Nykomlingen tappade 2-0-ledning

Pantern ledde sin allsvenska hemmapremiär mot Mora med 2-0 efter första perioden.

Men nykomlingen fick nöja sig med en poäng efter att dalalaget vänt och tagit sin andra raka straffseger.

Att som Malmöförening begå allsvensk hemmapremiär samma kvälll som MFF spelar Champions League mot Zlatans PSG är en tuff lott.

Men Pantern tidigarelade matchen en timme och lyckades locka 586 betalande åskådare till Malmö Isstadion.

De fick se hemmalaget öppna strålande.

Andra raka straffsegern

Robin Dahse gjorde 1-0 efter 4,45 och sen gjorde Pontus Netterberg 2-0-målet på en assist från just Dahse. Då stod klockan på 13,58.

Men en dryg minut i mitten av andra perioden ödelade hela försprånget när Patrik Karlkvist och Kristian Jakobsson gjorde varsitt mål.

Matchen gick till straffavgörande där Mora för andra matchen i rad slutade som segrare, Linus Johansson blev segerskytt.

Att allsvenskan blir en jämn serie även i år talar de första två omgångarna för. Västerås är ensamma som fullpoängare efter två matcher, i dag besegrade seriefavoriten Vita Hästen med klara 4-1. Där satt Niklas Lidströms son Adam på bänken som extraspelare.

Kvällens effektivaste var utan tvekan Karlskoga som hemmabesegrade Asplöven med 6-3. En bra utdelning på blott 17 skott. Henrik Björklund gjorde både sitt andra och tredje mål för säsongen i den fajten.

Kvar på noll poäng efter två omgångar är Oskarshamn och, för kvällen spellediga, Timrå. Oskarshamn förlorade hemma mot nykomlingen Sundsvall med 6-3 efter bland annat två mål av danske Christoffer Kjaergaard.