Uppdaterad 2019-06-27 | Publicerad 2015-09-24

Frölunda obesegrade

Malmös stjärna Peter Mueller hittade äntligen målet.

Men det slutade bara med en poäng efter att Frölunda avgjort på straffar.

– Vi står lite med mössan i handen, då blir man straffade, säger en besviken Malmötränare, Björn Hellkvist, i C More.

Frölunda HC

Ja, det gick undan när Frölunda satte upp farten från start i Malmö Arena. Spencer Abbott öppnade matchens målkonto med sitt tredje mål och kort därefter, i den 12:e minuten, satte Arturri Lehkonen 2-0.

Först då vaknade Malmö – och dess stjärnvärvningar. Peter Mueller har varit mållös och anonym i de två öppningsomgångarna men i efter 17,45 slog han in en retur till 1-2 och sedan kvitterade Andreas Thuresson innan periodpausen med ett stenhårt slagskott.

Efter varsitt mål till i mellanakten var det dags för Peter Mueller igen. Med ett pricksäkert handledsskott i taket bakom Lars Johansson satte han 4-3 men även den här ledningen blev kvitterad när Lukas Bengtsson sköt 4-4 via Eric Himelfarbs klubba.

”Skit att vi inte kan stänga igen”

Frölunda vann sedan matchen på straffar efter att Robin Figren avgjort i fjärde straffomgången.

Efteråt var Malmös tränare Björn Hellkvist långt ifrån nöjd.

– Klart jag är besviken att vi inte kan vinna efter att ha haft 4-3. Det är skit att vi inte kan stänga igen, säger han i C More och pekar på svaga tekningar i defensiv zon och en för passiv inledning som anledningen till poängtappet.

– Vi står med mössan i handen, då blir man straffade som lag. Jag vet vad vi kan och jag tycker vi har mer att visa än första tio, säger Hellkvist.

Frölunda är i och med straffsegern obesegrade i årets SHL.