Uppdaterad 2016-11-02 | Publicerad 2016-10-23

Nashville saknade nyckelspelare – tre svenskmål mot Pittsburgh

Nashville lag blev matförgiftat och var tvunget att kalla upp fem AHL-spelare.

Ändå mosade och käkade "Preds" upp mästaren Pittsburgh.

Tre unga lirare utmärkte sig i 5–1-krossen: Viktor Arvidsson, 23, och Kevin Fiala, 20, med två mål var samt målvakten Juuse Saros, 21.

Matförgiftningen skedde efter ett restaurangbesök (troligen orsakad av kycklingsoppa) i Detroit för ett par dagar sedan.

Redan i mötet med Red Wings tvingades Craig Smith och storstjärnan Ryan Johanssen lämna matchen på grund av illamående och många kände sig sjuka i pauserna.

– Jag har aldrig sett så många blivit dåliga samtidigt. Det var så konstigt, sa James Neal efteråt.

Två dygn senare hade Predators svårt att få ihop ett lag inför mötet hemma i Bridgestone Arena mot regerande mästaren Pittsburgh Penguins.

Craig Smith samt lagkaptenen Mike Fisher, målvakten Pekka Rinne och Colton Sissons var tvungna att avstå matchen. Andra spelare – bland dem Ryan Johansen kände sig matta – men spelade.

Fyra mål i andra perioden

I stället kallades fem AHL-spelare upp från Millwaukee Admirals – bland dem 21-årige målvakten Juuse Saros som gjorde blott sin andra NHL-match.

Och det började illa för Nashville. Redan efter 52 sekunder satte Scott Wilson 1–0 för bortalaget Penguins.

Men bara drygt två minuter senare kvitterade Viktor Arvidsson – som fick bilda kedja tillsammans med Johansen och Neal – i powerplay. Den förre Skellefteå-spelaren stötte in pucken i tom kasse efter ett P.K. Subban-skott.

Och i andra perioden exploderade Predators.

1–1 blev till 5–1 efter mål – i tur och ordning – Kevin Fiala, Calle Järnkrok, Fiala igen och Arvidsson igen. Filip Forsberg hade två assist, till 4–1 och 5–1.

– Vi var inte alls lika sjuka inför den här matchen, men spelarna fick inte chansen att äta så mycket. De kunde inte hålla maten i sig, sa Nashvilles coach Peter Laviolette efteråt.