”Henkes” hälsning från New York

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

HOCKEY

Hemma i New York igen efter VM-guldet med Tre Kronor.

Då skickar Henrik Lundvist en hälsning från sitt Instagram-konto.

– Att stå bredvid min bror på isen med pokalen var ett av mina stoltaste ögonblick, skriver stjärnan i ett känslomässigt inlägg.

Det blev ett riktigt sagoslut i Tre Kronor när Henrik Lundqvist tillsammans med sin bror Joel fick lyfta VM-pokalen i Köln efter ett nervigt straffdrama mot Kanada.

Nu har bröderna återigen separerats.

Joel har landat i Göteborg och Henrik i New York.

Hemma i ”The Big Apple” skickade ”Henke” i natt en hälsning på Instagram och konstaterar i den att den där pojkdrömmen han och Joel hade som barn i dåvarande hemorten Åre nu har slagit in.

Tillbaka i NYC med nya minnen och en guldmedalj. Att stå bredvid min bror på isen med pokalen var ett av mina stoltaste ögonblick. Det tog mig verkligen tillbaka 25 år i tiden. Alla timmar vi tillbringade tillsammans på garageuppfarten när vi låtsades vinna den där guldmedaljen för vårt land”, skriver Lundqvist.

Sedan tidigare har han vunnit både SM- och OS-guld – men i VM-sammanhang hade han aldrig nått hela vägen.

”Tack till alla härliga fans”

Nu när även den medaljen är säkrad är det med stor tacksamhet målvaktsstjärnan riktar sig mot en mängd människor.

"Ögonblicket då allt står still men känslan av att kroppen ska explodera av glädje forsar över en. En dröm som blir verklighet och alla uppoffringar man gjort känns i en sådan här stund självklara”, skriver han i ett tidigare inlägg och fortsätter:

"Tack till mina grymma lagkamrater, ledarstaben o resten av alla som hjälpte till runt laget. Vilket härligt gäng! Det va en speciell avslutning på turneringen av flera skäl och jag glömmer det ALDRIG!”.

Slutligen riktar 35-åringen ett tack till supportrarna som fanns på plats i Tyskland och Frankrike och a capella-sjöng nationalsången tillsammans med spelartruppen.

Och givetvis de som firade ikapp på Sergels torg på måndagen.

"Sist men inte minst, tack till alla härliga fans! Eran glädje och support för Tre Kronors framgångar gör det ännu mer speciellt att dra på den gul blå tröjan!"

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!