Galna minuter när HV71 fick matchstraff

Uppdaterad 2022-12-09 | Publicerad 2022-12-08

Örebro gjorde tre (!) mål i powerplay efter Daniel Glads matchstraff i slutet av första perioden.

Eric Martinsson var på isen vid de tre målen.

– Vi gjorde det inte tillräckligt bra, säger HV-backen till Jönköpings-Posten.

HV71 tog ledningen mot Örebro drygt 13 minuter in i första perioden när Mikkel Bödker kom fri.

Då hade dramat bara börjat.

22 sekunder senare kom Jani Lajunens kvittering och ytterligare drygt en minut senare styrde Rodrigo Abols in 1–2.

– Det kom alldeles för snabbt. Vi hann ju inte ens bli lugna efter vårt ledningsmål innan de slog in 1-1, säger Mikkel Bödker till Jönköpings-Posten.

Fem mål på sex minuter

Örebros båda mål godkändes efter videogranskning och det var ytterligare en videogranskning som skulle dömas till bortalagets fördel strax efter att Andy Miele kvitterat till 2–2.

Örebro fick chansen till spel i fem mot fyra i fem minuter när Daniel Glad åkte på matchstraff. Han tacklade Örebro-nyförvärvet Radek Muzik i ryggen och straffades för ”checking from behind”.

JÄTTELISTA: Här är kioskpriserna i SHL & hockeyallsvenskan

Dubbla tvåmålsskyttar

Utvisningen skulle bli ödesdiger för HV71 eftersom Leo Carlsson bara behövde en halv minut på sig att sätta 2–3 i numerärt överläge när han blev fri framför kassen.

Det skulle bli totalt tre mål för Örebro i powerplay-spelet som följde på Daniel Glads matchstraff. Både Rodrigo Abols och Jani Lajunen hade blivit tvåmålsskyttar när 3.34 var spelat av andra perioden.

– Femminutare kan hända men då är det bara att gå ut och gilla läget. Vi gjorde det inte tillräckligt bra, säger HV-backen Eric Martinsson till JP.

Örebro vann till sist den målrika matchen med 7–4.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!