Alsenfelt höll ännu en nolla när Malmö vann

Publicerad 2019-12-21

Gillar du offensiv och målglad hockey kanske det inte var din typ av match.

Men vill du se ett målvaktsspel i fokus var Malmös 1–0-seger mot HV71 något för dig.

Oscar Alsenfelt storspelade, räddade 31 skott och höll nollan för tredje gången på fyra matcher.

HV71

Frågan är om inte Oscar Alsenfelt är hetast i SHL just nu. Malmös målvakt räddade 44 skott och höll nollan mot Djurgården i torsdags, och hemma mot HV71 var han återigen tungan på vågen för Skånelaget.

Bortdömt HV-mål

Visserligen släppte han in en puck i nät när Linus Fröberg hittade rätt i andra perioden. Men till bortalagets stora förtret dömdes målet bort efter att Linus Sandin bedömdes ha stört Alsenfelt i samband med skottet.

– Det känns som att han redan är ur position och inte har en chans att rädda den, säger Fröberg till C More.

Och efter det var han omutlig.

Jesper Jensen gjorde 1–0 halvvägs in i tredje perioden och mer behövdes inte. HV71 tryckte på rejält i slutet men Alsenfelt och Malmös försvar stod pall.

”Känns lite retroaktivt”

Alsenfelt har nu hållit nollan tre gånger på de fyra senaste matcherna. Totalt har han räddat 137 skott under den perioden.

– Det känns lite retroaktivt. Jag tycker att jag har spelat bra länge men har släppt in fyra mål i matcher. Men så är det väl i hockey, säger Alsenfelt till C More.