”Enda i Europa som vinner något”

Av: Erik Karlsson, Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Grundseriesegrarna Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund pekade ut Frölunda som ett bottenlag.

När säsongen nu är slut konstaterar Roger Rönnberg i GT:

– I slutänden är vi det enda laget, inte bara i Sverige, utan hela Europa som vinner något den här säsongen.

Frölunda har haft en ovanligt tung säsong i SHL och slutade till slut sjua i grundserien.

I en av de avslutande matcherna innan coronakrisen pekade till och med seriesegrarna Luleå ut laget som ett bottenlag vilket fick Roger Rönnberg att gå i taket.

– En av de viktigaste värderingarna jag lever efter att vara ödmjuk. Det han gör är inte bra. Och det är inga medaljer som har delats ut i år. Det enda som har delats ut är ett CHL-guld och det vann ju inte Luleå, sa Rönnberg till Sportbladet då.

Och nu blir CHL-guldet årets enda titel också efter dagens beslut att ställa in slutspelet.

”Högstanivån väldigt bra”

– Vi har umgåtts med tankarna. Men vi har försökt skjuta ifrån oss det och jobbat vidare mot det slutspel som vi trodde skulle komma fram till att vi fick det definitiva beskedet i dag, säger Rönnberg om beskedet till GT.

Och när han får frågan om han ser säsongen som en besvikelse

– Det kan jag inte säga, högstanivån har varit väldigt bra och vi vinner CHL-guld. I slutändan så är vi det enda laget, inte bara i Sverige utan hela Europa som vinner något den här säsongen. Det får vi inte vara för missnöjda med. Högstanivån har varit väldigt bra och det vi har visat upp i cupspelet har varit bra. Men det jag är besviken på är lägstanivån, den har inte varit nog hög. Det är väl en sak som vi kommer titta vad det beror på, och hur vi ska kunna höja den inför nästa säsong.

Luleå: ”Vi har vunnit enda bucklan”

I Luleå är man inte bittra över att inte utses till mästare på grund av seriesegern. Och man har också en lite annan bild än Roger Rönnberg gällande bucklor.

– Vi har vunnit den enda bucklan som delas ut i svensk elithockey under säsongen 2019/20. Det gör oss både stolta och glada, säger klubbdirektör Stefan Enbom till Sportbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!