Nära kvartsfinal – efter nya nollan

Färjestad spikade igen mot HV71

Av: Anna Lindbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: FREDRIK KARLSSON, BILDBYRÅN

KARLSTAD. Här har ni Färjestads nya supernolla.

Mot HV71 höll Stefan Steen nollan för tredje matchen i rad – och FBK har häng på en eventuell sjätteplats.

– Så jävla gött, var det första jag tänkte när matchen var över, säger matchhjälten Stefan Steen. 

Under stora delar av säsongen har han fått stå bredvid och agera andremålvakt. Nu går Stefan Steen från klarhet till klarhet. Han vaktade kassen, och var omutlig, både mot Luleå och Skellefteå. Mot HV71 fortsatte hans fantastiska svit – och en ny nolla inkasserades i 1-0-segern.

– Jag vet inte vad som händer. Det är första gången i mitt liv som detta inträffar. Men hela laget har spelat fantastiskt bra. Det är inte bara jag som hållit tre nollor utan det är laget som tillsammans gjort detta, säger Stefan Steen.

Mental träning

Målvakten har tidigare berättat att han, innan han tog den första av tre nollor, har lagt mer fokus på mental träning. 

– Jag har sagt det innan, det är en annan mental träning jag börjat med och det har fungerat fantastiskt bra. Nu ska jag inte förvänta mig att det ska vara här bra resten av säsongen, men det är ändå den mentala träningen som varit nyckeln.

Hur ska du konservera denna form?

– Det är bara att fortsätta se framåt. Det är en ny match om tre dagar och då är det bara att börja om. Man kan inte vara nöjd med detta, det är en levande process med nya matcher och nya möjligheter. 

Vad säger din målvaktskollega Lars Haugen om din fantastiska form?

– Jag har lärt mig av farsan, säger Steen och skrattar innan han fortsätter:

– Lasse är king. Vi gör detta ihop och det är ingen enmansshow.

Angenäma problem

Med tanke på två målvakter i toppform, kommer Färjestads tränartrojka få angenäma problem när valet av målvakt ska göras i slutspelet/play in-serien.

– Ni får fråga "Leffe" (Carlsson, tränare) om hur han tänker. Men det är bara positivt och det gör oss svårscoutade när det är svårt att veta vilken målvakt som ska stå, säger Steen.

Färjestad ligger på en sjundeplats i tabellen, två poäng bakom seriesexan Skellefteå. Gustaf Thorell gjorde sitt första mål för säsongen i FBK-dressen och blev, tillsammans med Steen, matchhjälte. 

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!