Växjö visade musklerna i tungviktsmötet

Publicerad 2022-03-01

De två lagen har synts flitigt i finaler och lyft pokaler i modern tid. När nu ishockeyns SM-slutspel närmar sig passade Växjö på att visa styrka.

– Jag är jättenöjd med segern, säger Växjös tränare Sam Hallam till C More efter 3–2-segern hemma mot Skellefteå.

Växjö och Skellefteå är två av de senaste årens absoluta giganter inom svensk ishockey. För stunden är det Skellefteå som toppar SHL-tabellen medan Växjö tillhör det getingbo av lag som kämpar om en topp sex-placering direkt till kvartsfinalspelet.

Och när Växjö spelade tisdagskvällens första powerplay tappade hemmalaget bort pucken i anfallszon, vilket gav Skellefteås Melker Karlsson friläge redan från egen blå linje. Det gav 1–0 till gästerna.

– Ett långt byte i boxen, men jag har farten med mig, kommenterade Karlsson sin långa soloåkning i pausintervjun med C More.

Två snabba

En stund senare lyckades Växjö i stället förvalta ett powerplay när Tobias Rieder satte 1–1 med mindre än två minuter kvar till den första pausvilan.

Knappt halvvägs in i den andra perioden gjorde hemmalaget sedan inte bara ett utan två mål. Ben Thomas stänkte dit tvåan och bara två minuter senare ökade Joel Kellman på till 3–1. Växjö såg i det läget onekligen ut att ha hittat sin väg till säsongens första seger mot Skellefteå.

Men Skellefteås smålänning Linus Karlsson, med Boro-Vetlanda som moderklubb, ville annorlunda. I lagets första powerplay för kvällen såg Karlsson till att hans gäng fick tillbringa kvällens andra periodvila i endast ett måls underläge.

Växjös Benjamin Thomas jublar efter sitt 2–1-mål mot Skellefteå.

Dubbel stolpträff

Skellefteå hade även ett skott som tog i båda stolparna innan pucken hamnade i Växjömålvakten Adam Åhmans säkra förvar. Och i början av den tredje perioden fick bortalaget in pucken i mål, men domarnas videobedömning landade i att fullträffen inte gått regelrätt till.

Matchklockan tickade på och gästerna provade den vanliga sista åtgärden, att ta ut sin målvakt. Men Växjö höll undan till tre poäng.

Lagen möts igen, i Skellefteå, redan på torsdag kväll.