Storbråk när Islanders slog Tampa Bay

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

New York Islanders gjorde 5–3 i tom bur och reducerade matchserien mot Tampa Bay.

Då utbröt ett stortbråk på isen.

– De gillar inte oss och vi gillar inte dem, säger Tampas Mikhail Sergachev.

Tampa Bays svenske back Victor Hedman var en av många spelare som deltog i jättebråket med 36 sekunder kvar av matchen. Fem av dem fick tiominutersstraff för misconduct.

Tumultet utbröt efter att hemjobbande Tampastjärnan Nikita Kutjerov delat ut en hård slashing på Jean-Gabriel Pageau. Tilltaget kom i samma stund som Pageau fastställde slutresultatet i tom bur med 36 sekunder kvar.

Nytt slagsmål

När känslorna hade svalnat och pucken släpptes på nytt utbröt ytterligare ett slagsmål direkt efter tekningen, då Islanders Matt Martin och Barclay Goodrow kastade handskarna.

– Jag vet inte om det är någon rivalitet, men de gillar inte oss och vi gillar inte dem, konstaterade Tampa-backen Mikhail Sergachev på presskonferensen efter matchen.

Pageau kommenterade själv situationen efteråt:

– Han försökte nå pucken med klubban men träffade baksidan av mitt ben, så det var inte allt för nära. Men vi kommer kriga mot alla och i dag stod vi upp i 60 minuter.

Tog första segern

Segern var minst sagt välbehövlig för Islanders, som reducerade semifinalserien efter att Tampa Bay vunnit de två första matcherna.

Tampa saknade avstängde Alex Killorn samt skadade stjärnan Brayden Point och Victor Hedman var i det stora hela nöjd med matchen trots förlusten.

– Ersättarna som kom in gjorde det bra. Det var mycket som var bra i matchen även om resultatet inte gick vår väg, säger han.

Nästa möte mellan lagen spelas natten mot måndag, svensk tid.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!