Arvidsson skadad efter brutalt övergrepp: ”Fult”

Spelade fram till Nashvilles ledning – fick betala dyrt

Publicerad 2019-11-24

Viktor Arvidssons 300:e NHL-framträdande började blev en mycket kort sådan.

Bara drygt sex minuter in blev svensken våldsamt uppvaktad av Bluesbacken Robert Bortuzzo – och fick lämna matchen.

– Det är en ful tackling, säger Nashvilles tränare Peter Laviolette till tidningen Tennessean efter matchen.

Nattens möte mellan St Louis och Nashville hann knappt börja innan fokus hamnade på Arvidsson.

Redan efter 20 sekunder lossade Kusmarksonen ett skott på mål som Filip Forsberg kunde förvalta för en blixtsnabb 1–0-ledning.

Och när Mattias Ekholm bara minuter senare kastade en puck mot mål som studsade in via en försvarande Justin Faulk hamnade Blues i brygga.

Kallas till möte med disciplinnämnden

Nästa gång Arvidsson var framme och nosade på målgården fick Bortuzzo nog.

Först knuffade han in svensken i målramen och när Arvidsson sen skulle resa sig var Bluesbacken framme och crosscheckade honom brutalt i ryggen – vilket renderade i två minuter i utvistningsbåset.

Därefter fick svenskstjärnan lämna matchen och Bortuzzo har nu ett samtal att vänta med ligans disciplinnämnd.

Victor Hedman bidrog med nya poäng när hans Tampa Bay körde över gästade Anaheim med 6–2.

Totalt blev det två assist för backgiganten bland ankorna utmärkte sig Rickard Rakell med ett mål.

Teuvo Teräväinen hade en stark kväll för sitt Carolina.

När Hurricanes avhandlade Florida med 4–2 stod den finske stjärnan för tre assist.

I Florida noterades även Anton Strålman för en passningspoäng.

I Dallas var John Klingberg och Roope Hintz tillbaka efter längre frånvaro.

Tillsammans låg de bakom Stars ledningsmål mot Chicago i vad som snabbt skulle bli en riktig målvaktsduell mellan Robin Lehner och Anton Khudobin.

Det blev till sist den senare som drog det längsta strået på straffar, men Lehner stod för 40 räddningar på 41 skott.