37 timmars bilfärd med höggravid fru

Hemma i Sverige efter mardrömsresan

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Magnus Nygren och hans höggravida fru är hemma i Sverige.

Efter 37 timmar i bil berättar han nu om den stökiga resan.

– Jag är glad att vi tog oss igenom detta utan några incidenter, säger han till Blick.

Även Schweiz är hårt drabbat av coronaviruset. Kort efter att hockeysäsongen ställts in fick staden Davos sitt första bekräftade fall. Då blev det bråttom för Magnus Nygren, 29. Beräknat födelsedatum för hans och sambon Lisas andra barn var om två veckor och de ville inte riskera att bli kvar i Schweiz.

Lösningen blev minst sagt speciellt.

Lisas föräldrar bilade ner till Schweiz, lämnade bilen och flög sedan hem tillsammans med parets tvååriga dotter Vera. Magnus och Lisa satte sig i sin tur i bilen och påbörjade sin 180 mil långa och minst sagt komplicerade resa hem.

Efter fyra dagar och totalt 37 timmar i bil är de äntligen framme.

Foto: BILDBYRÅN / INSTAGRAM (@lisaleedlund)

”Gatorna nästan tomma”

Nu berättar Nygren om kaoset.

– Mitt i planeringen fick vi höra att Danmark hade stängt gränserna. Vi var tvungna att ta en färja i stället, men vi ville inte ge oss ut på öppet hav med Lisa för länge, inte utan tillgång till medicinsk vård, säger han och fortsätter:

– Vi gjorde även ett stopp i Nuremberg där vi sov i några timmar. Gatorna i Tyskland var nästan helt tomma. Jag var rädd att det skulle vara mycket trafik, så det var ett glädjebesked för oss.

”Tuffare än jag”

I stället för den 15 timmar långa nattfärjan från Kiel till Göteborg valde de en fem timmar lång färd från Rostock till Trelleborg. Och nu är de alltså hemma i Karlstad.

– Lisa var tuffare än mig. Trots att hon knappt kunde sitta bekvämt ville hon ta färre pauser än jag. Jag är glad att vi tog oss igenom det här utan några incidenter, säger Nygren till Blick.

Sportbladet har sökt Nygren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN