Nils Höglander har gjort säsongens mål hittills i SHL.

Ett Zorro-mål som var början på en kaosperiod.

– Det är det sjukaste jag har sett, säger C More-experten Sanny Lindström.

3.05 in i den andra perioden ökade Rögle på till 2–0 mot Djurgården på Hovet.

18-årige forwarden Nils Höglander gjorde målet nästan helt på egen hand.

Bakom mål vann han närkampen mot store Marcus Högström, höll Djurgården-backen ifrån sig, vallade pucken i baksidan av målet, fick tillbaka pucken på bladet och vände in Zorro-målet.

Allt i samma rörelse i hög fart.

– Jag har sett några sådana där mål tidigare, men det är när man stått och haft tid på sig. Det är så läckert, det är klass och det kommer att rullas, ett helt underbart mål – det är hockeygodis när det är som godast, säger Sanny Lindström.

”Extra glad”

C More-medarbetarna har svårt att hämta sig i sändningen, Sanny Lindström fortsätter att bubbla och fnittra.

– Sinnessjukt. Makalöst läckert, säger Sanny Lindström.

Efteråt var 18-åringen från Västerbottens inland omsvärmad i spelarkorridoren.

– Jag gick på instinkt, läget dök upp och jag har tränat en del på det på skoj. Jag förstod att det såg extra snyggt ut och då blir man extra glad, säger Nils Höglander.

Har du hunnit kolla på målet i efterhand?

– Visst kollade jag in det redan på jumbotronen och jag har sett det igen. Det är klart att snygga mål får uppmärksamhet – det är många som har klappat om mig, lagkamraterna tycker att det är coolt.

”Bra för hockeyn”

Redan i januari förra säsongen gjorde Rögle-talangen ett Zorro-mål borta mot Färjestad.

Bland de som hyllade honom fanns Rögles huvudcoach Cam Abbott.

– Det är bra för hockeyn när någon vågar göra något sådant. Han är otroligt skicklig och har kul, säger Cam Abbott.

Niklas Höglander är uttagen i Juniorkronorna som samlas nästa vecka för en fyranationersturnering i Helsingfors.

Han draftades av NHL-klubben Vancouver Canucks i den andra rundan (nummer 40 totalt) i somras.

Händelserika minuter

11.03 i den första perioden gjorde Daniel Zaar 1–0 på ett direktskott i powerplay.

07.12 i den andra perioden gjorde Leon Bristedt 3–0 genom att vända in en backhand – 10.20 gjorde Erik Andersson 4–0 i numerärt underläge, 10.42 gjorde Taylor Matson 5–0 i samma numerära underläge.

Två mål i numerärt underläge på 22 sekunder, två släppta frilägen.

11.08 reducerade Patrik Berglund till 1–5 i powerplay genom att lyfta in en backhand, vid samma utvisning på Mattias Sjögren.

Tre mål på samma utvisning.

3–0 kom 59 sekunder efter att Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson tagit timeout, och sedan kom alltså ytterligare två baklängesmål på 22 sekunder i eget powerplay.

Skallning utanför spelet

Djurgården-backen Jesper Pettersson skallade i frustration Rögle-forwarden Leon Bristedt utanför spelet.

Domarna missade situationen, men inte tv-kamerorna.

– Det var riktig ful och kommer att leda till bestraffning i efterhand. Det var riktigt klantigt och kommer att granskas, säger Sanny Lindström.

Patrik Berglund åkte också på två raka utvisningar i perioden.

Spektakulär målvaktstackling

Störst jubel från hemmapubliken fick Djurgården-målvakten Karri Rämö som åkte ut och tacklade Rögle-forwarden Daniel Zaar i sargen på långsidan.

Det var vid ställningen 5–0 till Rögle som Djurgården bytte ut Niklas Svedberg mot Karri Rämö i målet.

Niklas Svedberg var rasande när han åkte ut i båset, han slog av klubban mot sargen och kastade handskarna i golvet.

Samtidigt började delar av publiken gå hem och de som var kvar buade högljutt.

I periodpausen mellan andra och tredje perioden var Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson inne och skällde i omklädningsrummet.

Boxningsmatch i båset

Med fem minuter kvar bröt ett slagsmål ut mellan Djurgården-backen Marcus Högström och Rögle-forwarden Dennis Everberg.

Då stod faktiskt Marcus Högström inne i båset och knockade Dennis Everberg som föll i isen.

Flera boxningsliknande slag delades ut, båda utvisades två minuter för roughing.

Med fyra sekunder kvar av matchen blev Rögles huvudcoach Cam Abbott uppvisad på läktaren efter att ha skrikit på domarna, och Rögle fick ett lagstraff på två minuters utvisning.