Brynäs värvning imponerar stort

Av: Andreas Käck, Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

TIERP/STOCKHOLM. Kandensaren Jaedon Descheneau blev han målskytt – för fjärde matchen i rad när Brynäs vann med 4–2 mot Djurgården.

Men det var ett annat nyförvärv, landsmannen Greg Scott, som imponerade mest.

– I dag visade han verklige vilken stor spelare han är, säger lagkamraten Jacob Blomqvist.

När Jaedon Descheneau blev klar för Brynäs redan i april sa sportdirektören Andreas Dackell:

– Han är en riktigt intressant spelare som vi har haft koll på under våren. Vi har fått riktigt bra scoutingrapporter på honom. Det är en bra person som tar ansvar och är bra att ha i laget.

Öser in mål

Och visst har Descheneau imponerat under försäsongen.

I lördagens match mot Djurgården (som spelades i Tierp) höll han sig framme och gjorde mål för fjärde matchen i följd. Han har totalt gjort fem mål på fyra matcher.

Men det var en anann kanadesnare som stal huvudrollen. Trots att Greg Scott saknade sin raarpartner Anton Rödin, som lämnade återbud strax innan matchen, glänste Scott rejält.

Han serverade Emil Forslund till både 1–1 och 3–2, innan han själv spikade slutresultatet till 4–2.

En som var imponerad av Scotts uppvisning var lagkamraten Jacob Blomqvist:

– Jag tycker han har växt för varje dag sedan han kom hit. Han har en enorm kapacitet och i dag visade verkligen vilken stor spelare han är.

Brynäs har vunnit samtliga fyra försäsongsmatcher och genomgående varit starka i tredje perioden. Mot Djurgården vända Gävlelaget 1–2 till 4–2.

– Det är alltid skönt och viktigt att vinna matcher, framför allt när vi inte spelar bra i två perioder, men ändå hittar en väg att vinna, säger Jacob Blomqvist.

Emil Forslund stod för ett av målen
Foto: BILDBYRÅN
Emil Forslund stod för ett av målen
Publicerad:

LÄS VIDARE