Stjärnans framtid i Malmö är osäker

Av: Eric Persson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

MALMÖ. Han är en av Malmö Redhawks största profiler. Nu är framtiden oviss för Andreas Thuresson. 

– Hade en förlängning kommit hade jag funderat på det, men än så länge är där ingenting, säger Thuresson. 

– Han vill ha en sak och vi vill kanske ha något annat, svarar VD:n och sportchefen Patrik Sylvegård.

Efter vändor i NHL, AHL och KHL kom Andreas Thuresson hem till Sverige och Malmö Redhawks inför förra säsongen. I år har den 29-årige landslagsforwarden producerat 31 poäng (11+20) på 50 SHL-matcher och bidragit till att Malmö har tagit en åttondelsfinalplats. 

Inget erbjudande än

Samtidigt som slutspelet dragit igång har Thuresson ett utgående kontrakt – och enligt Thuresson har han inte fått något erbjudande om en förlängning. 

– Hade en förlängning kommit hade jag funderat på det, men än så länge är där ingenting. Jag har inte funderat jättemycket på det, jag har lämnat det till agenten. Just nu är det fokus på Malmö och att ta oss långt i slutspelet, säger Thuresson till Sportbladet. 

Förvånar det dig att du inte har hört någonting?

– Ingen kommentar. Nej, men jag har spelat helt okej även om jag kanske hade kunnat vara lite bättre. Det är inte upp till mig, det är upp till sportcheferna som väljer laget. De pratade lite med min agent vid jul och efter det vet jag att det inte har hänt så mycket mer. De vet att jag är intresserad, och de är intresserade – men där är ingenting på bordet, säger han.

Vill du stanna?

– Klart att jag vill stanna, det här är ju hemma, säger han.

Finns det intresse från andra klubbar?

– Jag har inte tagit så mycket med agenten, jag har fullt fokus på det som är här och nu. Hade det kommit upp något med Malmö hade vi kunnat snacka om det, men just nu är där ingenting, säger han.

Du tänker inte knacka på Patrik Sylvegårds (Malmö Redhawks VD och sportchef) kontorsdörr?

– Nej, som sagt: jag har ändå spelat helt okej så det borde kunna komma fram någonting. Man ska inte vara desperat heller, det är trots allt dem som ska komma till en, säger han.

Vill se hur säsongen går

Patrik Sylvegård säger så här om Thuressons situation:

– Vi vill avvakta och se hur säsongen går. Vi för diskussioner, han vill ha en sak och vi vill kanske ha något annat. Hans agent har lämnat ett förslag och vi har lämnat ett förslag med ungefär vad vi är beredda att betala, säger Sylvegård.

Står ni långt ifrån varandra?

– Nej, det vill jag inte uttala mig om. Det går säkert att lösa om båda parter vill. Vi får se, säger Sylvegård. 

Vad säger du om Thuressons säsong?

– Thuresson är en bra spelare. Sen när de ska vara våra stjärnor… Det är där jag tycker att det har fallerat lite ibland. Men Thuresson är en bra spelare och en viktig spelare för oss. Förhoppningsvis kommer han att steppa upp nu, och han har gjort det bra i landslaget, säger Sylvegård. 

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!