Reste sig efter armbågstackling och sköt segern till FBK

Johan Ryno däckades av Lukas Vejdemos armbåge i den första perioden.

Men 30-åringen kom tillbaka – och avgjorde mot Djurgården i förlängning.

– Vi förtjänade den här poängen, säger Färjestadsspelaren till C More.

Färjestad BK

Det gick knappast att klaga på intensiteten i Löfbergs arena när Färjestad tog emot Djurgården på lördagseftermiddagen.

Matchen kantades av känslor, hårda tag och högt tempo. Något som Färjestads Johan Ryno fick känna på i slutet på den första perioden.

Vid ställningen 1–1 delade Lukas Vejdemo ut en oavsiktlig (?) armbåge mot spelaren som fick en rejäl snyting i ansiktet och föll till isen.

"Inte med flit"

Ryno klev direkt av för att undersökas, men var tillbaka till den andra perioden.

I C Mores studio talades det om att det eventuellt borde ha givit ett matchstraff för Vejdemo men Ryno var förlåtande i sin bedömning.

– Den tar illa och det är sånt som händer. Jag tror inte att han gör det med flit, säger han.

Fler mål blev det inte under ordinarie tid och matchen gick till förlängning. Där var hemmalaget klart starkast och avgjorde i spel tre mot tre.

"Förtjänade poängen"

Detta efter ett riktigt drömmål där Joakim Nygård efter en fin snurrfint frispelade Johan Ryno som kunde trycka in det avgörande målet.

– Vi förtjänade den här poängen, konstaterar spelaren och tillägger:

– Det var en ruggigt kul match att spela. Mycket känslor och skönt att få vinna en sån här match.

För Djurgården innebar förlusten tredje raka enpoängaren i SHL och att klubben är kvar på tolfte plats bakom Örebro.

Färjestad är åtta i en haltande tabell.

Betyg

Matchen: Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Domare: Marcus Linde, Mikael Nord Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus Joakim Nygård, f, Färjestad

Visar som vanligt prov på sin enorma skridskoskicklighet. Och hans pass till 2-1 var magiskt.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus Johan Ryno, f, Färjestad

Är fortsatt inne i en fin poängform. Matchhjälte.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus Ville Varakas, b, Djurgården

Spelade tufft och balanserade på den där hårfina gränsen som kan uppröra motståndare.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus Daniel Brodin, f, Djurgården

Tog ansvar över hela banan. Fick göra ett mål också.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus Jonas Holös, b, Färjestad