Lehner slår tillbaka mot rehabryktena: ”Galet”

Publicerad:
Robin Lehner.
Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN
Robin Lehner.

HOCKEY

Robin Lehner, 29, har missat sex veckors spel på grund av en hjärnskakning.

Men i hans frånvaro har det frodats spekulationer om hans mentala hälsa – något som får Vegas-målvakten att slå tillbaka.

– Stigmat runt mental hälsa är galet, säger han till Las Vegas Review-Journal.

Senast Lehner vaktade Golden Knights-buren var den sjunde februari.

Efter att ha missat 17 raka matcher ser nu svensken till sist ut att vara på väg tillbaka och tränade på is med Golden Knights i veckan.

Men under tiden har det spridits spekulationer om det frånvaron egentligen berott på att Lehner fått uppsöka akut vård för sin mentala hälsa, spekulationer som inte undgått 29-åringen.

– Ja, jag har hört om det. Det är därför, och bara därför, som jag går ut med att jag haft en hjärnskakning, säger han till Las Vegas Review-Journal.

”Det är tråkigt”

Och målvakten är inte imponerad över hur diskursen kring hans frånvaro sett ut.

– Jag tycker jag har förtjänat folks tillit eftersom jag har varit ärlig med det här. Om jag skulle få problem igen skulle jag vara ärlig med det med.

Det brukar inte vara vanligt att en klubb går ut med att en spelare haft hjärnskakning men i det här läget anser Lehner att det var befogat.

– Jag tycker det är viktigt att säga det eftersom jag hört ryktena om hur ”åh han kanske är tillbaka på rehab” eller nåt och så är inte fallet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!