Henrik Lundqvist lämnar Rangers

New York Post: Beslutet är taget

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

En era är över.

New York Rangers och Henrik Lundqvist, 38, går skilda vägar.

Enligt trovärdiga New York Post kommer storklubben under onsdagen meddela att de köper ut den svenske legendaren från hans kontrakt.

Efter drygt 14 säsonger som given förstemålvakt i New York Rangers blev Henrik Lundqvist i fjol utkonkurrerad av den ryska duon Igor Sjestjorkin och Alexandar Georgijev (båda 24 år gamla).

Trots att ett år återstår på kontraktet har det mesta därför talat för att svenskens dagar i Rangers är räknade. När laget slogs ut ur Stanley Cup-slutspelet i början av augusti sa han farväl till sina lagkamrater, bekräftade tjeckiske backen Libor Hajek.

– Det var väldigt sorgligt. Henrik sa hejdå. Han sa att det var hans sista match och att han inte visste vad som skulle hända nu, sa Hajek.

Henrik Lundqvist uppges ha gjort sitt i New York Rangers.
Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Lundqvist uppges ha gjort sitt i New York Rangers.

”Kändes otänkbart”

Nu uppger ansedda journalisten Larry Brooks på New York Post att klubben har fattat beslut om att köpa ut målvaktslegendaren från hans kontrakt.

”På onsdagen kommer Henrik Lundqvist inte längre att vara en Ranger. Det som en gång kändes otänkbart, men som de senaste sex månaderna snarare har känts oundvikligt, kommer att inträffa då en av de mest omskrivna och framgångsrika karriärerna i den här klubbens historia når sitt slut”, skriver Brooks i sin artikel.

Framtiden osäker

Enligt Larry Brooks har beslutet tagits i samråd med Lundqvist själv.

Var ”Henke” tar vägen härnäst återstår att se.

Hans bror Joel gick så sent som i måndags ut och avfärdade att en comeback i Frölunda kommer bli av. Därmed återstår två alternativ: Att han går till en annan klubb (troligtvis i NHL), eller avslutar karriären helt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!