Brynäs restaurangchock

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: HANS ABRAHAMSSON

GÄVLE. Brynäs fick öppna restaurangen till matchen mot Skellefteå.

Fyra bord nappade på priset: 1 500 kronor per person för mat och SHL-match:

– Jag hade inte sett priserna när jag bokade, men ”what the fuck”, det går till Brynäs så det kan jag leva med, säger Åke Persson som såg matchen från restaurangen.

Från den 15 oktober är planen att SHL-klubbarna ska få släppa in 500 åskådare på sina matcher, men redan den här helgen har tillstånd på vissa håll erhållits för att hålla restaurang och loger öppna. 

Brynäs var en av klubbarna som hade både restaurangen på kortsidan och logerna, med begränsat antal gäster, öppna:

De som ville ha bord i restaurangen med utsikt över isen fick verkligen öppna plånboken. Det kostade 1 495 för match och mat, då ingick en buffé med kalla sallader och tillbehör, två olika varmrätter, dessert och ost. Även kaffe ingick.

All övrig dryck fick däremot köpas separat.

Åke Persson var en av dem som högg direkt när möjligheten dök upp i går.  

– Jag fick e-post att det var först till kvarn som gällde och det suger verkligen efter att gå på livehockey. Så jag slängde in en beställning på ett bord, först därefter såg jag priset... Men ”what the fuck”, tänkte jag. Det det går till Brynäs och jag kan leva med det. 

Foto: HANS ABRAHAMSSON
Åke Persson till vänster, Juhani Aimo Suorajärvi till höger.

Åke Persson har redan köpt säsongskort så utöver priset för mat och ishockey i restaurangen hade han egentligen redan en biljett löst till matchen som han nu inte använde.

”Vi får utvärdera det här”

– Jag var faktiskt en av de 50 inbjudna till premiären mot Oskarshamn, så jag har sett båda hemmamatcherna så här långt, säger han.

Nu såg Åke dagens match tillsammans med två vänner och dottern.

Vad sa dina bordsgrannar när du bokat så dyra biljetter…?

– Ja du… Två av dem har också seriebiljett, så det här betalar de utöver den men det är nog lugnt. Däremot fick jag skällning av frugan att jag bokat en så dyr biljett till vår dotter, så frugan gick in och betalade dotterns biljett, berättar Åke Persson.

Hur smakar maten då?

– Jättebra, kocken är fantastisk, det är väldigt bra mat. Det vill jag verkligen lyfta fram.

Någon succé blev inte Brynäs erbjudande om ett bord för fyra för 5 980 kronor. Bara fyra bord var bokade i restaurangen. 

– Klart vi hade hoppats på fler, säger Brynäs klubbdirektör Michael Campese. 

Prisade ni för högt?

– Det är alltid en avvägning: kommer folk eller kommer de inte. Du ska ändå sätta människor och jobba och boka in dem. Men förmodligen var det för högt, det är inte svårare än så. Men vi måste också väga in att vi är i ett prekärt läge, men vi måste absolut utvärdera det här, säger Campese.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!